RECENSIE: Madison Violet - Caravan

Madison Violet - Caravan
2008-10-03 Caravan is het tweede album van het duo Madison Violet uit Toronto, Canada. Of, eigenlijk ook weer niet, want hun vorige album verscheen onder de naam Madviolet. Maar goed, spil van Madison Violet is ook nu weer het duo Brenley MacEachern en Lisa MacIsaac.

De titel van het album refereert aan de verblijfplaats waar de twee dames het materiaal schreven aan het eind van hun Australische tour in 2005. De twee besloten na wat omwegen aan de oostkust in Brisbane te blijven hangen, en schaften een caravan c.q. camper aan. De dames moeten er een enorm relaxte tijd hebben gehad, want Caravan ademt rust.

De muziek van Madison Violet valt het beste te omschrijven als alt. country pop. De liedjes zijn gedrenkt in het klassieke countrypop geluid, zeker als Lisa ook nog eens haar viool uit de kast haalt zoals in ‘I’m your lady’. En ook op het moment dat lapsteel gitarist Hugh Segat de dames bijstaat in ‘Stone cold sober’ klinkt de band authentiek country.

Ook de andere songs op het album klinken mooi verzorgd, maar teveel liedjes op het album glijden helaas snel af richting vergetelheid. De reden: ze weten simpelweg niet goed te beklijven. Op zich is dat jammer, want de dames zingen hun harmonieën prima, en weten de juiste muzikanten om zich heen te verzamelen. Maar uiteindelijk zijn het natuurlijk de songs zelf die het ‘m moeten doen. Voor mij is dat in dit geval nog niet helemaal gelukt.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Madison Violet Label:Rough Trade Records
Lysergic Sunshine - Around the Edge

Lysergic Sunshine - Around the EdgeAan de buitenkant van het genre van post-rock en algemener muziek die op je...

Dr. Dog – Fate

Dr. Dog - Fate Dr. Dog is zo’n band die vooral bij veel collega artiesten heel geliefd is,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT