RECENSIE: Karmakonga - Like we Like

Karmakonga – Like we like
2008-10-11 Na een tijdje actief te zijn geweest in het live circuit is het voor de Nederlandse reggaeband Karmakonga eindelijk tijd voor hun eerste cd, Like we like. Hiervoor hebben ze de samenwerking ingeroepen van Marc Baronner, bekend als bassist van Kraak & Smaak. De cd klokt 50 minuten en na deze 50 minuten weet je eigenlijk nog niks. En dat is ook precies wat voor muziek het is, muziek die langs je heen glijdt zonder te beseffen dat je ernaar luistert. Dan nog maar eens aandachtig luisteren op zoek naar de meer en minder krachtige nummers.

Waar Karmakonga een hele grote steek laat vallen, is de keuze om de band rond een zangeres heen te bouwen. Het lukt haar namelijk niet de aandacht vast te houden, aangezien haar stem al snel zeurderig klinkt. Dit idee wordt nog maar eens bevestigd in nummers als ‘Tippertone’. In deze instrumentale dub track wordt er een zeer aangename medley gespeeld waar verschillende instrumenten de kans krijgen om een solo te geven, zo kan muziek wel uren doorgaan! Maar dat wil niet zeggen dat er voor de rest geen aangename nummers op de cd staan. Het grootste gros van de nummers zijn echt lekkere producties maar de nummers hadden zoveel beter gekund als er wat meer aandacht was besteed aan de instrumentele gedeeltes en de backing vocals. Terwijl de band op het ska nummer ‘Tell Me’ bewijst dat het wel degelijk weet om een goed swingend nummer neer te zetten met samenspel tussen zangeres, achtergrondzangers en instrumentale solo’s.

Tenslotte kunnen we dus stellen dat Karmakonga een band is die live waarschijnlijk de moeite wel waard is, maar nog niet echt weet hoe het een imponerend album moet maken. Wel duidelijk is dat de mogelijkheden tot goede tracks er degelijk zijn en mijn hoop is dan ook gevestigd op een volgende album. Voor het betere dans- en hoswerk hoeft deze cd echt niet aangeschaft te worden, maar als achtergrond voor bij een goed boek, tijdens het winkelen, of het leren is het een perfecte cd. Je hebt er geen last van maar jingelt wel mooi door.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Karmakonga Label:Munich Records
Derek Meins - The famous poet

Derek Meins - The Famoes PoetHij was 15, toen ie als zanger van Eastern Lane de wereld rondtoerde. Eastern...

Calexico – Carried To Dust

Calexico - Carried to Dust Van Carried To Dust , het nieuwe album van Calexico hebben we slechts een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT