RECENSIE: Nickelback - Dark Horse

Nickelback – Dark Horse
2008-12-19 Dark Horse betekent zoiets als underdog. Iets dat Nickelback allang niet meer is. Sinds hun debuut in 2001 behoren deze mannen uit Canada tot eredivisie van de rock. En dan is hun status in Europa nog vrij bescheiden. Is hun thuisland en buurland Amerika behoren ze tot de allergrootste. Eerdere singles ‘How You Remind Me’ en ‘Photograph’ zijn ware klassiekers geworden.

Drie jaar heeft dit nieuwe album op zich laten wachten. En hoewel er niet heel veel is veranderd aan de Nickelbandsound onderscheidt Dark Horse zich toch wel van de voorgaande albums. Het is meer rock dan voorheen. Meer solo’s en vetaangezette baslijnen. En ook het aantal rustige nummers is sterk afgenomen. Dit album telt twee rockballads. ‘Never Gonna Be Alone’ en ‘If Today Was Your Last Day’. De akoestische gitaar lijkt zelfs bijna helemaal verdwenen op dit album.

Waar je ook niet omheen kunt op Dark horse zijn de verwijzingen naar sex. Songtitels als ‘Something In Your Mouth’ met de tekst “Dirty little lady with the pretty pink thong” en het nummer ‘S.E.X.’ met daarin “S is for simple need. E is for the Ecstacy. X is just to mark the spot” laten weinig aan de verbeelding over.

Nickelback gaat ongetwijfeld weer hoge ogen gooien met dit album. Maar of dit album het succes van voorganger ‘All The Right Reasons’ kan evenaren of zelfs overtreffen is de vraag. Het is een prima album met stevige rocknummers. Of er ook wereldhits als het eerder genoemde ‘How You Remind Me’ op staan is twijfelachtig. Maar ze tonen in ieder geval durf.


Eerdere recensies van Nickelback:
- 18-11-2005: All the Right Reasons
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Nickelback Label:Roadrunner Records
Gamma Ray – Hell Yeah !!!, The Awesome Foursome

Gamma Ray - Hell Yeah!!! The Awesome FoursomeHet is bijna onmogelijk om bij Gamma Ray niet aan Helloween te denken, wat...

Ringo Starr & His All Starr Band – Live 2006

Ringo Starr - His All Starr Band Live 2006 Dat Ringo Starr niet de meest getalenteerde Beatle was, mag inmiddels...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT