RECENSIE: Nickelback - All The Right Reasons

nickelback-alltherightre
2005-11-18 Het was eigenlijk de bedoeling dat Nickelback het een tijdje rustig aan zou doen. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en na slechts twee weken vakantie, na hun laatste tournee, zat de band alweer in de thuisstudio van zanger Chad Kroeger te werken aan nieuw materiaal. All the right reasons heeft inmiddels al op de eerste plaats gestaan in de Billboard top 100 en lijkt verkoopcijfers te behalen die in de miljoenen lopen.

Een cd verkoopt natuurlijk alleen maar wanneer deze goed is. Hier hoeft Nickelback zich helemaal geen zorgen over te maken. De band heeft elf mooie rocknummers geschreven met soms zeer persoonlijke teksten zoals Photograph en het rauwe Side Of A Bullet In dit nummer vertelt Kroeger het verhaal over zijn vermoorde vriend Dimebag Darrell (gitarist van Damageplan) die op het podium is doodgeschoten.

Het nummer Savin’ Me is zelfs voorzien van een pianopartij wat toch redelijk uniek is voor Nickelback. Het is de rockers echter goed bevallen om met dit instrument te werken dus zal het zeker vaker terugkeren in de toekomst. Een ander hoogtepunt op de plaat is het vol energie zittende Animals.

Op dit album is een goede balans gevonden tussen het hardere en zachtere werk van de band. Nickelback durft zich kwetsbaar op te stellen door een persoonlijke lading in de teksten toe te voegen en daardoor heeft Nickelback een uitstekend album afgeleverd.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Nickelback Label:Roadrunner Records
alughana-yabal

Alughana - YabalNa een tijdlang wisselende bezettingen te hebben gehad lijkt het erop dat...

Old Man's Child - Vermin Old Man's Child is een side-project van Dimmu Borgirs gitarist Galder (echte...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT