RECENSIE: Alughana - Yabal

alughana-yabal
2005-11-24 Na een tijdlang wisselende bezettingen te hebben gehad lijkt het erop dat Alughana haar definitieve bezetting heeft gevonden. Deze zeskoppige formatie uit België heeft haar eerste volwaardige cd uitgebracht. Verschillende demo’s en liedjes op verzamel cd’s gingen vooraf aan de cd Yabal.

Steeds vaker wordt er geëxperimenteerd met het mengen van verschillende muziekstromingen. Alughana weet met hun mix van folk, Keltische muziek, metal, ambient en hier en daar een vleugje dance een mysterieuze sfeer te creëren. Naast het standaard instrumentarium van gitaar, drums, viool en bas maakt de band ook gebruik van onder meer bagpipes en een accordeon. Daarnaast wordt de stem ook als een instrument beschouwd en niet om teksten over te brengen maar om met haar klanken en lettergrepen de muziek te benadrukken.

Door de mix van verschillende stijlen is deze cd heel afwisselend en heeft elk nummer een eigen inslag. In het nummer Ka-tet hebben de metal invloeden duidelijk de overhand. Terwijl de zang in het nummer Agnomir Afrikaanse elementen bezit. Troicksach daarentegen zit vol met ambient en dance invloeden

De nummers van Alughana zijn sfeervol en nemen je mee naar een wereld waar je fantasie de vrije loop heeft. Of het nu metal met folk invloeden is of folk met metal invloeden daar moeten de geleerden zich maar druk overmaken. Feit blijft dat Alughana een mooi album heeft gemaakt vol afwisselingen in zowel stijl, genre als dynamiek.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Alughana Label:Eigen Beheer
skirt-commencement

Skirt - CommencementZoals de titel Commencement van deze demo al aangeeft is dit het begin van...

nickelback-alltherightre

Nickelback - All The Right Reasons Het was eigenlijk de bedoeling dat Nickelback het een tijdje rustig aan zou...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT