RECENSIE: Stereophonics - Decade in the Sun

Stereophonics – Decade In The Sun
2008-11-28 In Engeland zijn ze groot, heel groot zelfs. In Europa iets minder. Maar iedereen kent wel de vrolijke meezinger ‘Have A Nice Day’ van de uit Wales afkomstige band Stereophonics. In 1997 verscheen Words Get Around, het debuutalbum van dit trio. Na in totaal zes studio albums is er nu een Best Of, Decade In The Sun genaamd.

Kelly Jones komt qua lengte niet boven de gemiddelde man uit maar met zijn stem is dat ook niet nodig. Hij heeft een van de meest karakteristieke stemgeluiden van de hedendaagse popmuziek. Rauw en krachtig. Een beetje zoals Louis Armstrong maar dan met meer power. Vul dat aan met strak gitaar-, bas- en drumspel en je hebt een gouden combinatie te pakken.

Decade In The Sun geeft een overzicht van ruim tien jaar Stereophonics. Bijna alle grote hits staan erop. Vanaf één van de eerste hits ‘Local Boy In The Photograph’ tot en met de meest recente hit ‘It Means Nothing’ van het album Pull The Pin. Deze cd geeft nog maar eens aan over hoeveel talent deze band beschikt. Nummers als ‘Dakota’, ‘Bartender And The Thief’, ‘A Thousand Trees’ en het nieuwe nummer ‘My Own Worst Enemy’ laten de rockkant van Stereophonics horen. ‘Mr. Writer’, ‘Handbags And Gladrags’ en ‘Maybe Tomorrow’ de rustige kant. Ook het andere nieuwe nummer op dit album, ‘You’re My Star’ klinkt lekker.

Decade In The Sun is een prima verzamelalbum. Zeker voor de mensen die nog niet zo bekend zijn met deze band. Het enige nadeel van dit album is dat de persoonlijke favoriet van ondergetekende er niet op staat. Waarom hebben ze ‘Hurry Up And Wait’ er niet opgezet? Ach, het zij ze vergeven... De rest maakt veel goed.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Stereophonics Label:Mercury Records
Gotan Project – Live

Gotan Project - Gotan Project LiveHet Franse Gotan Project bracht sinds hun oprichting in 1999 twee albums...

Eagles Of Death Metal – Heart On

Eagles of Death Metal - Heart On Al een aantal jaren speelt Joshua Homme netjes haasje over met de releases...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT