RECENSIE: Noah and the Whale - Heart of Nowhere

Cover Noah and the Whale - Heart Of Nowhere
2013-05-30 Noah And The Whale debuteerde in 2008 met het album Peaceful, The World Lays Me Down en in thuisland Engeland bestormde de band hiermee meteen de hitlijsten. Internationaal kreeg de indiepopband rond zanger/gitarist Charlie Fink echter pas met het derde album Last Night On Earth voet aan de grond. Deze plaat was ook in ons land redelijk succesvol, vooral door de sterke single ‘L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.’, en hij bracht Noah And The Whale ook naar Lowlands.

Twee jaar na het success van Last Night On Earth komt Noah And The Whale met de opvolger Heart Of Nowhere. Op deze plaat trekt de band de lijn van de voorganger door. Goed verzorgde indiepop met een lichte folkinslag en hier en daar wat strijkers.

Die strijkers horen we vooral aan het begin van Heart Of Nowhere. Het toepasselijk getitelde ‘Introduction’ is een klassiek aandoend intro en ook de titeltrack, die hier meteen achteraan komt, wordt opgesierd met veel strijkers. Het intro en het begin van ‘Heart Of Nowhere’ doen wel wat aan de Beatles-klassieker ‘Eleanor Rigby’ denken. In de sterke titeltrack krijgt Noah And The Whale overigens vocale bijstand van Anna Calvi en haar stem combineert erg mooi met die van Charlie Fink.

Ook ‘Lifetime’ is voorzien van strijkers, maar ‘All Through The Night’ en het zeer sterke ‘Silver And Gold’ zijn wat minder weelderig gearrangeerde indiepopsongs. De zanglijn in het refrein van deze laatste song doet wel wat aan Talking Heads denken.

‘One More Night’ is een wat melancholische song en hetzelfde geldt voor ‘Still After All These Years’. ‘There Will Come A Time’ is juist wat uitbundiger. Afsluiter ‘Not Too Late’ is opnieuw melancholisch, maar ook hoopvol. Deze song doet wel wat aan Badly Drawn Boy denken.

Noah And The Whale levert met Heart Of Nowhere opnieuw een mooie plaat af. Het enige wat ontbreekt is een hit als ‘L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.’.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Noah and the Whale Label:Mercury Records
Cover A Pale Horse Named Death - Lay My Soul To Waste

A Pale Horse Named Death - Lay My Soul To WastePrecies twee jaar na het mooie debuut And Hell Will Follow Me komt A Pale...

Cover Jamie Cullum - Momentum

Jamie Cullum - Momentum Het is inmiddels zo’n tien jaar geleden dat Jamie Cullum doorbrak met zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT