RECENSIE: Kinny - Idle Forest Of Chit Chat

Kinny – The Idle Forest Of Chit Chat
2009-02-21 Kinny is een Canadese zangeres met Jamaicaans, Indiaans, Frans en Zweeds bloed in haar aderen. Ze begint haar carrière in de band Third Eye Tribe waarin ze geïmproviseerde vocalen verzorgt over een basis van elektronica en dub. Als ze met deze band op tournee is doet ze ook de Noorse plaats Bergen aan en de locale scene aldaar spreekt haar zo aan dat ze er in 2001 gaat wonen.

In 2005 brengt Kinny samen met de Noorse producer Espen Horne de cd Forgetting To Remember uit. Hierdoor komt ze onder de aandacht van onder andere Daddy G (Massive Attack) die haar uitnodigt voor een sessie. Onlangs verscheen Kinny’s eerste soloalbum getiteld Idle Forest Of Chit Chat. Op dit album werkte ze samen met zeven verschillende producers, waaronder Souldrop, Quantic en Nostalgia 77. Dit levert een plaat op die zich bevindt op het snijpunt van soul, jazz, funk en elektronica en afhankelijk van de producer van dienst wat meer de ene of de andere kant op gaat. ‘Damn’, met TM Juke, is moderne soul, maar ‘Desire’, met Nostalgia 77, gaat meer de jazzy kant op met een lekkere blaaspartij. Het door Diessler geproduceerde ‘Back Street Lust’ is dan weer wat meer funky en ‘Water For Chocolate’, het beste nummer van het album, krijgt door de productie van Souldrop een hiphopsausje mee. Let op de scratches aan het eind!

Naast ‘Water For Chocolate’ zijn de Nostalgia 77 remix van ‘Forgetting To Remember’ en ‘Petrified Dazed’, met een heerlijke blaaspartij, de leukste nummers op Idle Forest Of Chit Chat. Helaas weet het album verder niet echt te boeien. Het is allemaal niet echt spannend, maar ook weer niet laidback genoeg om het op een zondagmiddag lekker op de achtergrond aan te zetten. Misschien moet Kinny voortaan gewoon met één producer aan de slag en dan de tijd nemen om een echt goede plaat te maken. Dat werkt allicht beter dan met zoveel verschillende mensen een nummertje of twee in elkaar draaien.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Kinny Label:TruThoughts
Harmonic 313 - When Machines Exceed Human Intelligence

Harmonic 313 - When Machines Exceed Human IntelligenceBinnen de techno, house en ambient scenes is Mark Pritchard een hele grote...

Nostalgia 77 Sessions featuring Keith & Julie Tippett

Nostalgia 77 - Sessions (ft Keith & Julie Tippett) Nostalgia 77 , of beter gezegd Ben Lamdin, begon in 2002 met het maken van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT