RECENSIE: Hatebreed - Live Dominance

Hatebreed – Live Dominance
2009-03-09 Hatebreed timmert al sinds 1994 aan de weg. De Amerikaanse band smeedt hardcore en metal perfect samen en groeide de laatste jaren uit tot een van de vaandeldragers binnen het genre. Hun populariteit onder de liefhebbers van de hardere muziekstijlen is ongekend. Na zes studioalbums, brengt de band nu een live DVD uit met de titel Live Dominance. Hierop is de razernij vastgelegd die zich voordoet bij een live show van deze genadeloos harde band. Daarnaast bevat de DVD band interviews, een berg foto’s en nog wat bonus materiaal.

Live Dominance is opgenomen in maart 2008 in een uitverkochte Harpo’s, Detroit. De show is volledig in HD, dus de beeldkwaliteit is super. Daarnaast is er puik camerawerk verricht. Camera standpunten hoog vanuit de zaal en op het podium zijn inmiddels standaard. Nu hebben een aantal cameramensen zich ook in de pit gewaagd en krijg je voor de televisie mee wat voor veldslag er plaats vindt. De enorme energie uitbarsting van band en publiek zijn op deze manier optimaal vastgelegd. Ook het geluid is erg goed. De band zet een strakke set neer waarin de hardste tracks van de eerste plaat uit 1996 (Under the Knive) tot en met de nieuwste plaat uit 2006 (Supremacy) voorbij komen. Naast de opnamen van de show zelf is er geen backstage beeldmateriaal .

Verder bevat de DVD ook interviews met de band en met name met zanger Jamey Jasta. Deze vriendelijke gozer vertelt honderduit over de band, het touren en de relatie met het publiek. Het is zoals gewoonlijk wel een aaneenschakeling van clichés, maar daar zal de echte fan zich niet aan storen. De tattoo galary is voor de liefhebber misschien een leuk extraatje, maar het voegt weinig toe. De extra live beelden van een andere show zijn meer van hetzelfde.

Live Dominance is een hele goede live registratie van een van de hardste bands in het genre. Een must voor alle liefhebbers van de hardere muziekgenres. De limited edition bevat tevens een audio cd met de opnamen van de show. ‘I Will Be Heard is’ een knetterharde afsluiter. Al met al deze release gewoon hard!


Eerdere recensies van Hatebreed:
- 02-09-2006: Supremacy.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Hatebreed Label:Century Media
Thursday – Common Existence

Thursday - Common ExistenceHet maakt je baan als recensent een stuk makkelijker wanneer je een band in...

Ratz - Voor Jou

Ratz - Voor Jou Naar eigen omschrijving maakt het uit Tilburg afkomstige Ratz...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT