RECENSIE: Hatebreed - Supremacy

Hatebreed - album
2006-09-02 Al twaalf jaar lang wordt de band Hatebreed gekoppeld aan het genre hardcore als Tom aan zijn huisgenoot Jerry. Toch blijkt het vijftal na drie albums met Supremacy meer de metal(core) kant op te gaan. Wellicht iets wat ze hebben overgehouden aan hun Ozzfest tour eerder dit jaar of misschien door het aantrekken van een tweede gitarist, Frankie ‘3 Gun’ Novinec (ex-Terror). Wat het ook is, het klinkt goed en het is veertien nummers lang!

Hoewel de sound iets anders is dan de voorgaande platen kunnen we de agressie gewoon terug vinden in de teksten. In het zesde nummer op de plaat functioneert de songtitel “Destroy Everthing” als strijdkreet in het refrein. Tijdens de promotie tour van het album is het dus maar oppassen wanneer dit nummer live wordt gespeeld. Hoewel de fans van Hatebreed wel wat gewend zijn tijdens de optredens, gaat dit helaas ook wel eens verder dan een bloedneus...

Zanger Jamey Jasta omschrijft de 35 minuten zelf als "all-out onslaught of completely adrenaline-charged, in-your-face brutality." Ikzelf vind dat hij na drie jaar wel een iets minder voorspelbare plaat uit had mogen brengen dan deze, maar desalniettemin natuurlijk een top plaat.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Hatebreed Label:Roadrunner Records
Lambchop - Damaged

Lambchop - DamagedEerder dit jaar bracht Lambchop al de leftovers verzamelaar The Decline of...

Walls of Jericho -

Walls Of Jericho - With Devils Amongst us All Walls Of Jericho is de titel van de eerste plaat van de Duitse power...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT