RECENSIE: Lambchop - Damaged

Lambchop - Damaged
2006-08-25 Eerder dit jaar bracht Lambchop al de leftovers verzamelaar The Decline of the Country & Western Civilization uit. Deze plaat was wat wisselvallig van kwaliteit, maar wel lekker gevarieerd. Nu is er dan een echt nieuw album getiteld Damaged. In tegestelling tot The Decline…. is deze plaat zeer constant van kwaliteit, maar de variatie is dan ook ver te zoeken. De hele plaat staat vol met rustige alt.country, geen uitstapjes naar indie-rock deze keer.

Het album begint goed met het nummer Paperback Bible, maar hierna wordt het direct een stuk minder. Het is allemaal niet slecht hoor, maar de nummers kabbelen voort in ongeveer hetzelfde gezapige tempo. De productie is daarbij ook nog eens heel glad en verder is de stem van voorman Kurt Wagner vrij monotoon. Het resultaat hiervan is dat de plaat gewoon erg saai is. Er zijn natuurlijk wel wat uitzonderingen. Zo is het nummer Beers Before The Barbican wat dynamischer dan de rest en eindigt het met een wat harder stuk. Niet dat de band nu opeens uit je speakers knalt, maar het tempo en het volume gaan in ieder geval een beetje omhoog. Het nummer Crackers is wat meer uptempo dan de rest en de zang is wat minder monotoon.

Het enige echt goede nummer op Damaged is The Decline of the Country and Western Civilization, toevallig ook de titel van de hierboven genoemde leftovers verzamelaar. Dit nummer, met een beetje vreemd ritme, een mooie piano en eindelijk eens wat meer gepassioneerde zang is het enige dat echt ontsnapt aan de gezapigheid van de rest van de plaat. In vergelijking daarmee zou je dit nummer zelf vrij heftig kunnen noemen. Hadden er maar meer van dit soort tracks op Damaged gestaan...
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Lambchop Label:City Slang
The Album Leaf - Into the Blue

The Album Leaf - Into the blue againThe Album Leaf is een band rondom de persoon James LaValle. Het wil nog wel...

Hatebreed - album

Hatebreed - Supremacy Al twaalf jaar lang wordt de band Hatebreed gekoppeld aan het genre hardcore...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT