RECENSIE: Starring Lisa - No One Ever Told Me Anything

Starring Lisa – No One Ever Told Me Anything
2009-07-09 De band Starring Lisa heeft tot op heden een prima start gekend. In 2007 werd de band opgericht, waarna ze zich een jaar later al mochten laten gelden op podia als Simplon, Het Paard van Troje en de Paradiso. Inmiddels is het 2009 en heeft de band het debuutalbum klaar, No One Ever Told Me Anything. Tijd om te ontdekken of Starring Lisa daadwerkelijk een zonnige toekomst tegemoet gaat. Zelf omschrijft de band haar muziek als indie-rock, en dat hebben ze goed begrepen. De productie klinkt zelfs voor een indie-bandje echter wat dof, maar heel storend is het niet.

De cd trapt af met het nummer ‘For You’, en dat heeft een aantal draaibeurten nodig, maar blijkt uiteindelijk wel degelijk een zeer prettig nummer. Jammer dat de zang nogal in de productie ondergedompeld is. Daarna is het de beurt aan de titeltrack, ‘No One Ever Told Me Anything’, wat een kleine wereld van verschil is ten opzichte van de opener. Het heeft wel wat weg van Oasis, met name dankzij de zang, die bij vlagen op het randje van zuiver zit. Dat geldt eveneens voor het dromerige, doch meeslepende ‘In This Town’. Maar ook hier geldt, echt storend is het niet.

‘To The Park’ en ‘King’ dreigen de plaat even te laten verzanden, maar met ‘Sense of Guilt’ gaat the band weer door met waar ze meebezig waren, namelijk lekker dromerige indie. De cd gaat echter niet als een nachtkaars uit, zoals je wellicht op basis van dat sfeerbeeld zou verwachten, want met ‘Summer’s here, I’m Staying in’ geeft de band toch nog even gas. Hierdoor ontbreekt de focus van deze debuut-CD een beetje. Misschien zijn tien nummers zo gezien toch net iets teveel van het goede. Desalniettemin lijkt de stelling gerechtvaardigd, Starring Lisa zal ongetwijfeld een zonnige toekomst tegemoet gaan.


Eerdere recensies van Starring Lisa:
- 01-01-2008: Another Ordinary Saturday.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Starring Lisa Label:Eigen Beheer
Cuby and the Blizzards- Cats Lost

Cuby and the Blizzards - Cats LostOndanks dat er sinds het laatste studio-album Dancing Bears genoeg C+B...

Supermannen – The Best OF

De Supermannen - The Best Of Dit uit Almere en Amsterdam afkomstige kwartet heeft ongeveer 7 jaar nodig...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT