RECENSIE: Starring Lisa - Another Ordinary Saturday

Starring Lisa – Another Ordinary Saturday
2008-01-01 Een keur aan willekeurige artiesten, afkomstig van allerlei hoofdstedelijke bands, vormen op dit moment de bezetting van de band met de opvallende naam Starring Lisa. Zij noemen zichzelf een indie-band, een die ”ergens in 2007 het licht zag” en vervolgens met Another Ordinary Saturday op de proppen kwam. Wanneer het schijfje uit het vrolijke hoesje komt en in de cd-speler verdwijnt, verdwijnt ook Lisa. Het eerste nummer heet namelijk ‘Sara Told Me’. Starring Lisa dient het nummer op een bedje van pianoklanken uit de verte, dat doet denken aan het begin van de cd Funeral van the Arcade Fire. Maar daar houdt ook elke vergelijking op.

‘Sara Told Me’ is een vrij typisch indie nummer, met met op bepaalde momenten nogal wat valse zangnoten van zanger Joris. ‘Last Song’ is op min of meer dezelfde leest geschoeid, maar kabbelt helaas wat voort, zonder echte hoogtepunten. Wat meer pit heeft ‘The Show’, vooral te danken aan de stacatto drums. In de refreinen heeft het nummer een aangename sixties-feel.

Het laatste nummer is ‘Argentina’, wat lekker begint. Pas na anderhalve minuut is er voor het eerst zang te horen. Het vervolg van het nummer heeft zowel de aangename sfeer van het begin, alsmede een bepaald soort spanning. Deze spanning komt na drie minuten tot onlading in een aparte overgang, helaas ook vergezeld met wat merkwaardige, haast valse zangnoten. En zo komt er op al even merkwaardige wijze een einde aan een demo die helaas nergens in uitblinkt.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Starring Lisa Label:Eigen Beheer
Alestorm – Captain Morgan’s Revenge

Alestorm - Captain Morgan's RevengeDenk je na de kennismaking met subgenres als Norgwegian Black Metal en...

The Agony Scene - Get Damned

The Agony Scene - Get Damned Wanneer je regelmatig van gitarist, zanger, bassist en drummer wisselt en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT