RECENSIE: The Agony Scene - Get Damned

The Agony Scene - Get Damned
2008-01-02 Wanneer je regelmatig van gitarist, zanger, bassist en drummer wisselt en elke uitgave via een nieuwe platenmaatschappij gaat, dan kom je wat mij betreft niet meer betrouwbaar over als band. Eén voorbeeld hiervan is The Agony Scene, die met Get Damned alweer een nieuwe sound heeft aangenomen. Het derde album biedt een half uur harde metalcore, wat vroeger werd omschreven als Christian, maar vanaf heden de rug is toegekeerd. ‘I don’t want to have anything to do with Christian music anymore, it just absolutely disgusts me.’ Een erg stoere uitspraak van een erg stoere Amerikaanse band die iets te veel om hun imago geeft.

De elf nummers die het laatste album biedt kennen helaas weinig tempowisselingen en nieuwe elementen. Hierdoor is de uitdaging van Get Damned al snel verdwenen, dit komt het meest door zanger Michael Williams (die soms wat weg heeft van Anders Fridén, In Flames). Hij brengt het te geforceerd en wordt al snel eentonig, de variatie in zijn stem horen we pas in het laatste nummer ‘Old Scratch’ waar hij clean zingt. Iets wat hij overigens beter niet had kunnen doen, zingen kan hij beter aan anderen overlaten.

Wanneer een genre populair is zullen er altijd bands zijn die nieuwe inbrengen hebben en een The Agony Scene die niks nieuws te vertellen heeft. Er zullen bands zijn die de hype overleven en een The Agony Scene waar we over een jaar niks meer over horen. Of ze moeten terugslaan met hun volgende album, maar dat zie ik niet gebeuren.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:The Agony Scene Label:Century Media
Starring Lisa – Another Ordinary Saturday

Starring Lisa - Another Ordinary SaturdayEen keur aan willekeurige artiesten, afkomstig van allerlei hoofdstedelijke...

Heaven Shall Burn - Iconoclast (Part 1: The Final Resistance)

Heaven Shall Burn - Iconoclast Dat een bandnaam misleidend kan zijn ondervindt Heaven Shall Burn . Een naam...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT