RECENSIE: Daily Bread - Well, You're Not Invited

Dailybread
2009-10-24 De wereld draait door, een informatief en amusant televisie-praatprogramma. Dit is niet alles, De Wereld Draait Door ontpopt zich namelijk steeds meer als opstapje voor vele nationale, muzikale acts. Ook alternatief talent krijgt bij de Vara een kans. Daily Bread uit Emmeloord/Drachten kreeg er ook de eer om een minuut van zich te mogen laten horen in een van de populairste televisieprogramma’s van Nederland. Dit naar aanleiding van het winnen van de Kleine Prijs van Friesland en een optreden tijdens de Grote Prijs te weigeren.

Een half jaar na dit nationale televisiedebuut is daar dan Well, You’re Not Invited, het eerste album van dit drietal uit het noorden. Om maar meteen met de spreekwoordelijke deur in huis te vallen: Een beter debuut hadden ze zich niet kunnen wensen. Well, You’re Not Invited is een uitgebalanceerd, dansbaar album dat de door de band zelf verzonnen muziekstroming ‘Sexy garage dance’ eer aan doet.

Daily Bread bestaat uit slechts 3 leden en kenmerkt zich door het ontbreken van een gitarist. Wel horen we een snelle basgitaar en nog snellere drums. Op de vocals horen we een dame, het geeft het geluid van de band net dat beetje extra en daarnaast bedient zij ook nog de electronica. De band is (soms) te vergelijken met het, helaas, niet meer bestaande Death From Above 1979 en een iets minder toegankelijke variant (wat in dit geval een compliment is) van The Ting Tings.

Daily Bread opent de plaat met ‘Put Your Shoes On The Dancefloor’, een duidelijke dansplaat. Dit bewijst zich niet alleen in de naam van het nummer, maar ook zeer zeker in de muziek. Ook met de titeltrack van dit album doet de band geen slechte zaken. Een ander beeld van deze band krijgen we tijdens het nummer ‘About Birds and Bees’, waarin de zangeres haar mening uit over de term ‘vrijblijvende seks’. Toppers op dit album: ‘Rebel Kids’, ‘En France’, ‘If You Kiss The Policeman, You’ll Get Your Bike Back’ (alleen om de naam al) en het eerder genoemde ‘Put Your Shoes On The Dancefloor’.

Een album vol met songs die het je heel moeilijk maken om stil te blijven zitten. Ik hoop dat we nog veel meer van deze band gaan horen. De attitude is er, de muziek is er, het platenlabel is er. Laten we hopen op het gezond verstand van Nederland (en omstreken).
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Daily Bread Label:Excelsior Recordings
Soul Control - Cycles

Soul Control - CyclesHet uit Rhode Island, Verendigde Staten afkomstige Soul Control heeft de...

Blood And Candle Smoke – Tom Russell

Tom Russell - Blood and Candle Smoke Binnen het country-en folkgenre geldt Tom Russell als een veteraan. De man...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT