RECENSIE: Nelly Furtado - Mi Plan

Nelly Furtado - Mi Plan
2009-11-13 De Portugees-Canadese Nelly Furtado kan vooralsnog terugkijken op een geslaagde carrière. Vanaf haar doorbraak met 'I'm Like a Bird' stond ze niet stil. Of het nu ging om de soundtrack van een voetbalspelletje of de volgende kraker voor in de hitlijsten: Furtado was er. Nu gooit ze het over een andere boek. Mi Plan is namelijk geheel Spaanstalig. Wel dekt de zangeres zich meteen in door te verkondigen dat zij en Timbaland ook met een Engelstalige plaat bezig zijn.

Maakt dat het minder interessant? Nou nee, de teksten van Furtado waren nu meestal niet de meest gecompliceerde woordcombinaties en lieten weinig aan de verbeelding over. Nu valt er voor de luisteraar ook nog het een en ander in te vullen al dan niet beelden. De verandering van taal doet ook niets af aan de hitpotentie voor de nummers en het gemak waarmee ze weg te luisteren zijn.

Niet voor niets staat 'Manos Al Aire' al in diverse landen hoog in de hitlijsten. De zangeres scoorde er zelfs een nummer één hit in de Billboard mee. De hieropvolgende nummers tappen uit hetzelfde vaatje. Vrolijke zigeunerpop perfect voor op een mooie lenteavond. Wat dat betreft komt de plaat niet helemaal op het juiste moment uit. Het voelt als warme chocolademelk drinken in de zomer: het hoort niet.

Daar staan echter een paar ballads tegenover die precies bij het jaargetij passen. 'Suenos' bijvoorbeeld, waarin Furtado ondersteund wordt door Alejandro Fernandez. Nu begint het wel een beetje vervelend te worden dat de teksten nogal wat te raden overlaten. Een paar nummers lang is nog wel te verdragen, maar een geheel Spaanstalig album is voor degenen die de taal niet beheersen iets teveel. Die kunnen het beter bij de singles houden. Furtado komt op deze plaat weer iets dichterbij het onschuldige meisje uit haar eerste hit, maar in het vervolg is de volwassen versie beter.


Eerdere recensies van Nelly Furtado:
- 22-06-2006: Loose.
Recensent:Harm Groustra Artiest:Nelly Furtado Label:Universal
Make Them Suffer – Severe Disease

Make Them Suffer - Severe DiseaseBinnen Nederland lijkt Noord-Brabant bijna het Mekka der bandjes te zijn....

Brand New – Daisy

Brand New - Daisy Brand New debuteert in 2001 met het pop-punk album Your Favorite Weapon ....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT