RECENSIE: The Features - Some Kind of Salvation

The Features - Some Kind of Salvation
2010-04-02 Nashville heeft meer muziek te bieden dan de gebroeders van Kings of Leon. The Features stevenen ook op een doorbraak af. Ze speelden al in het voorprogramma van eerdergenoemde, nu staan ze onder contract bij het kersverse Kings of Leon platenlabel. De overeenkomsten met die band zijn dan ook niet van de lucht. Gelukkig heeft The Features wel degelijk een eigen geluid. Na tien jaar ploeteren mag dat ook wel. Some Kind of Salvation is ondanks al die jaren samenwerken echter pas het tweede album van de band.

De plaat staat vol met pakkende rocksongs die doen denken aan onder meer The Killers, Kings of Leon en The Jam. De toon wisselt van serieus en stevig rockend tot orkestraal. Eén ding is in ieder geval zeker: nummers als ‘The Temporary Blues’ (Raconteurs meets 30 Seconds To Mars) en ‘Lions’ (The Killers meets Kaiser Chiefs) hebben alles in zich om hoog in de rotatie van de 3FM speellijsten te eindigen.

Ook de rustigere nummers (‘My Baby's Hammer’, ‘Off Track’) doen het prima op Some Kind of Salvation, al is het alleen al omdat de uitstekende zang zo eens in de spotlight staat. Het zorgt tevens voor de balans. Zo is er voor elk wat wils te vinden op de plaat. Van uptempo meeschreeuwrock, naar orkestrale poprock en gestripte bluesrock. Een groot nadeel is wel dat het allemaal zo bekend klinkt. Nu kun je van The Features niet verwachten dat ze het wiel opnieuw uitvinden, maar een beetje meer creativiteit kan ook geen kwaad.

Na op stap te zijn geweest met onder meer Kings of Leon, The Raconteurs en The Walkmen, wordt het wel eens tijd dat The Features zelf een potje breken. Dat moet met dit album gemakkelijk lukken. Eind april mag het London Calling festival de groep in ieder geval verwelkomen. Dat ze daar maar bewijzen meer dan een groepje jongens die goed naar de grote bands hebben geluisterd zijn.
Recensent:Harm Groustra Artiest:The Features Label:Proper American Records
Band Of Skulls - Baby Darling Doll Face Honey

Band of Skulls - Baby Darling Doll Face HoneyAls je fan bent van The Kills of The White Stripes, dan hoef je niet meer...

‘You Can Make Sound’ – Delorentos

Delorentos - You Can Make Sound Even leek de Ierse band Delorentos te bezwijken onder de druk die het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT