RECENSIE: Suffocate Faster - Only Time Will Tell

suffocatefaster-onlytimewilltell
2005-03-19 Ik had al positief commentaar gehoord over ‘Only Time Will Tell’ van de Amerikaanse band Suffocate Faster. Een lekkere brute pot metalcore/deathcore. Dat is altijd welkom hier. Nou weet ik dat er de laatste tijd heel veel releases uitkomen in deze stroming, en elke band probeert hier natuurlijk zijn graantje van mee te pikken. Maar dat houdt ook in dat er veel bands rondlopen die simpelweg onder het kopje ‘fillers’ passen. En om maar meteen met de deur in huis te vallen, deze band zit er precies tussenin.

Dat dit kwintet niet op een zondag braaf met de familie in de kerk zit en kerkliederen meezingt blijkt wel uit de namen van sommige nummers: Death becomes her/ grinder ft Mr Dibbs, Trails of blood since Birth en To your death. Geen genade! Sommige nummers klinken echter gewoon te standaard in mijn oren om op te vallen. Na een vet intro volgt het nummer Pheremone Disaster dat er met een lekker tempo doorheen raast. Gelukkig ontbreken de lekkere moshstukken niet. Ook het nummer dat daarop volgt, genaamd Bleeding Star, laat blijken dat we hier niet met een derderangs punkrockband te maken hebben. De band doet me heel veel denken aan een ooit gescoorde release van One Nation Under. Een rauwe stem, die de haat in de nummers nog eens lekker aanpusht. Een portie hardcore gemixt met metal en een rauwe stem, klinkt goed toch? Dat is het ook wel, maar het mist allemaal net de finishing touch. Misschien ben ik ook wel een mierenneuker, maar iedereen wordt tegenwoordig overspoeld met nieuwe albums in dit genre, dan hoort een beetje kieskeurigheid er zeker bij vind ik.

Het album Only Time Will Tell is geen krent in de pap, maar voor voor fans die van dit soort muzikaal geweld houden zal dat een worst wezen. De outro van het nummer Death becomes her/ grinder ft Mr Dibbs mochten ze van mij overigens achterwegen laten. Voor een outro die ongeveer 3 minuten klokt had je beter een mooi nummer voor in de plaats kunnen zetten.
Recensent:Maarten Ondersteijn Artiest:Suffocate Faster Label:Kung Fu Records
Righteousjams-RageofDiscipline

Righteous Jams - Rage of DisciplineAttentie! De full-length cd van Righteous Jams is uitgebracht, en heeft de...

powerslib-tagalongwith

PowerSliB - Tag Along With Mass Stupidity Met de opdruk van een cd kan je leuke dingen doen. Dit is te zien aan de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT