RECENSIE: The Inspector Cluzo - The French Bastards

The French Bastards – The Inspector Cluzo
2010-03-31 De heren van The Inspector Cluzo , die inderdaad uit Frankrijk komen, zijn drukke baasjes. Vorig jaar gaven ze maar liefst 185 shows in 23 verschillende landen, waaronder een groot aantal festivaloptredens in Azië. Die aantallen hopen ze binnen afzienbare tijd weer bij te kunnen schrijven, zodra ze op basis van het nieuwe album The French Bastards opnieuw de wereld in trekken. De curieuze albumtitel slaat op de geuzennaam die de band in Australië verdiende de afgelopen jaren. Het schijnt namelijk dat de band nogal los kan gaan op het podium.

Op basis van de muziek ben je geneigd dat direct te geloven. De heren ronken en funken er met hun bluesrock namelijk op los. Je zou haast vergeten dat ze uit Frankrijk komen. Het lijkt ook niet zozeer om de teksten te draaien als wel om de groove, en die is aanwezig. Getuige de verschillende tracktitels, nemen ze zichzelf ook niet zo serieus. Een kleine greep: ‘F*** Michael Jackson’, ‘Zombie DJ Killers’ en ‘In Love with Lilian Thuram’, notabene een voetballer.

The French Bastards is een niet aflatend feest. Zelfs wanneer je geneigd bent te denken dat er gas teruggenomen word, bijvoorbeeld bij de eerste klanken van ‘The Old Men’, word je een minuut later alsnog verrast. Kortom, dit is inderdaad een band die live een keer gezien moet hebben, al moet gezegd dat de verpakking van de cd ook absoluut de moeite waard is.


Eerdere recensies van The Inspector Cluzo:
- 18-12-2008: The Inspector Cluzo.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:The Inspector Cluzo Label:Ter a Terre
So Many Dynamos - The Loud Wars

So Many Dynamos - The Loud WarsTwee van de leukere Amerikaanse indiebands van eind jaren ’90 en begin jaren...

Daybroke - What Nature Started

Daybroke - What Nature Started Oprichter van de Nederlandse band Daybroke , Tom Sikkers, was in het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT