RECENSIE: The Slackers - The Great Rocksteady Swindle

The Slackers – The great rocksteady swindle
2010-05-05 Noem het reggae, noem het ska, noem het rock & roll, rocksteady, dub of noem het garage rock. Stuk voor stuk zijn het begrippen die de lading dekken van de zwoele muziek die The Slackers al enkele jaren met veel energie en enthousiasme maken. Het liefste omschrijven ze hun eigen muziek als ‘Jamaican Rock & roll’ , onvervalste blanke kale koppen ska zou de lading daarentegen ook meer dan goed omschrijven. Sinds 1996 produceert de band al muziek en in veertien jaar tijd zijn ze inmiddels alweer aan hun twaalfde studio album, The Great Rocksteady Swindle , toe. Een toepasselijke titel, die verwijst naar de gelijknamige film met daarin veel aandacht voor de op 8 april van dit jaar overleden Malcolm McLaren.

Gelijk op ‘How It Feels’ knalt de cd erin met een heerlijke cross-over tussen reggae en rock & roll. Maar ook instrumentale covers als ‘Ain’t No Sunshine’ en ouderwetse ska met volkomen onzinnige teksten op ‘Mr. Tragedy’ worden niet geschuwd. Dit alles wordt echter overgoten door het typische geluid van blanke ska en reggae bands, die we ook bij collega’s The Toasters en The Aggrolites terug horen.

The Great Rocksteady Swindle is een album geworden die het uitstekend zal doen bij zwoele zomeravonden. Geen moeilijk gedoe, gewoon heerlijk warme en swingende rocksteady reggae. In enkele gevallen doen The Slackers zelfs denken aan de momenten dat de Rolling Stones uitstapjes naar de reggae maakten. De cover van ‘Don’t Look Back’ spreekt dan natuurlijk ook voor zich! The Great Rocksteady Swindle is de soundtrack voor de komende zomer en wil je hem extra vroeg laten beginnen? The Slackers zijn de komende weken nog verscheidene keren in ons land te aanschouwen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:The Slackers Label:Hellcat / Epitaph
The Parlotones - Stardust Galaxies

The Parlotones - Stardust GalaxiesHet Zuid-Afrikaanse The Parlotones schopt het aankomend WK tot aan het...

Xavier Rudd and Izintaba – Koonyum Sun

Xavier Rudd - Bathing in Koonyum Sun (ft. Inzintaba) Xavier Rudd is wat men een groene jongen kan noemen. Deze Australische...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT