RECENSIE: Christian Prommer - Drumlesson Zwei

Christian Prommer ‘Drumlesson Zwei’
2010-05-21 Christian Prommer kun je kennen als deelgenoot van Trüby Trio, Fauna Flash en Voom:Voom. Je kon ‘m ook kennen van Drumlesson Vol 1, een geheel eigen eerbetoon aan house en techno classics dat ie twee jaar geleden op de markt bracht, waarmee tracks als ‘Plastic Dreams’ en ‘Beau Mot Plage’ een vaalblauw jazzy jasje aangemeten kregen. ‘Drumlesson Zwei’ herneemt die missie met een grotendeels nieuw samengestelde band, en zet alweer een achttal sprekende electronica classics op de setlist.

‘Sandstorms’, van de hand van Carl Craig, trekt Prommer’s tweede op gang. Slepend en doortastend komen daarbij Kraut elementen langs, maar lijkt ook de concept feel van Pink Floyd niet veraf. ‘Groove La Chord’ haakt zich nijdiger in je oor vast, met een slim roterend ritme, koppige bass hooks en de epische gitaar van Uwe Karpa (bij rockliefhebbers bekender als lid van Anyone’s Daughter). ‘Sleepy Hollow’ smeert met luie vibes en synths het veel onbeheerstere origineel van Stefan Goldmann uit. En daar raken we een teer punt. Drumlesson Zwei verbreedt het instrumentarium –een winst ten opzichte van de voorganger- maar ook de productie kreeg nadrukkelijke aandacht. En net dáárin wil de plaat wel ’s gladjes klinken.

Zo hobbelen ‘Acid Eiffel’ en Jarre’s ‘Oxygène Part IV’ wat afgevlakt en gepolijst uit de speakers. Ze missen kracht. Ook ‘Jaguar Pt 2’ doseert de levendigheid van het origineel, maar vindt een mooie balans tussen zuiderse passie en blanke finesse.

‘High Noon’ –van de bevriende Kruder & Dorfmeister- serveert klare wijn: kaarsje aan, piano gestemd… het glas gevuld en de ogen dicht. Met dit soort jazz piekt de plaat laat. Om er met ‘Sandcastles’, het recente succes van Dennis Ferrer en Jerome Sydenham, een bijna bedwelmende toets aan toe te voegen. Gesneden koek voor danceliefhebbers met welopgevoede oren.
Recensent:Mario De Block Artiest:Christian Prommer Label:!K7 Records
Supernatural – Nuff Said

Nuff Said - SupernaturalOndanks dat de Amsterdams/Middelburgse band Nuff Said haar sporen inmiddels...

Speelman & Speelman - Wakker in de Stad

Speelman & Speelman - Wakker in de Stad De gebroeders Speelman vormen een cabaretduo met de naam Speelman &...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT