RECENSIE: Nuff Said - Supernatural

Supernatural – Nuff Said
2010-05-24 Ondanks dat de Amsterdams/Middelburgse band Nuff Said haar sporen inmiddels ruimschoots verdiend heeft, zijn ze het niet rustiger aan gaan doen. Desondanks zat er bijna vier jaar tussen Ebony & Ivory en hun nieuwe album, getiteld Supernatural. Als we de band moeten geloven, is dit hun meest pop-georiënteerde cd tot nu toe. Echter, de ”knipoog naar de dansvloer”, zoals zij dat noemen, is gebleven.

Dat begint als bij de eerste noten van ‘Lake Hotel’, waarmee de band maar weer eens bewijst dat er in feite niet meer nodig is dan drums, bas en gitaar, voorzien van een fijne zanglijn. Na een rustig begin worden de nummers wat opzwepender, getuige ‘Supernatural’ en ‘Happiness’. Desalniettemin staat ook hier eenvoud aan de basis. Nergens wordt de productie dichtgesmeerd. Zelfs niet als er een saxofonist toegevoegd wordt. Zo halverwege de cd schakelt de band met ‘Beautiful’ weer even terug naar de dansbare, zomers zwoele poprock waarmee de cd aftrapte.

Dat betekent overigens niet dat de plaat vervolgens als een nachtkaars uitgaat, in tegendeel. Met het slotnummer ‘Wrecking Ball’ trekt Nuff Said nog een keer flink van leer, om zo met een hoogtepunt te eindigen. Zodoende kan de band zich met Supernatural nog altijd meten met het beste dat de Nederlandse muziekscene voortgebracht heeft.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Nuff Said Label:Pias
Francis Rossi - One Step At A Time

Francis Rossi - One Step at a TimeVeertien jaar heeft Francis Rossi het niet nodig gevonden om nog een...

Christian Prommer ‘Drumlesson Zwei’

Christian Prommer - Drumlesson Zwei Christian Prommer kun je kennen als deelgenoot van Trüby Trio, Fauna Flash...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT