RECENSIE: Horse Meat Disco - Horse Meat Disco II

horse meat disco II st
2010-07-10 Het is alweer jaren terug dat er de disco muziek in was. En aangezien alle trends komen en gaan in een golfbeweging was het de hoogste tijd dat er weer eens een opgaande golfbeweging kwam binnen de disco muziek. Deze maal heet de opleving Horse Meat Disco en heet het verzamelalbum Horse Meat Disco II . Het opnieuw ontdekken van de discomuziek is dit maal ingezet door vier dj’s te weten James Hillard, John Stanton, Severino en Filthy Luka. Deze heren begonnen zes jaar geleden met het organiseren van een clubavond. Deze clubavond werd niet alleen binnen de gay scene monsterlijk populair, maar trok opvallend genoeg ook een heel groot hetero publiek.

Aan de cd Horse Meat Disco II is ook goed te horen waarom de clubavond van het viertal dj’s zo immens populair geworden is. De muziek klinkt als een klok en nodigt uit tot bewegen. De verzameling van New York klassiekers aangevuld met voorheen onbekende ontdekkingen en zeldzame underground disco doet me bij vlagen denken aan de soundtrack van “Saturday Night Fever.” Ook een dergelijk tijdloos album wat heerlijk uitnodigt om op te dansen. Mierzoete stemmen, catchy refreintjes en simpele elektronische muziek ondersteund door een opzwepend basritme. Het is nog steeds een hele simpele en toch ontzettend effectieve formule. De kracht Horse Meat Disco II ligt echter niet alleen in de kwaliteit van de gekozen platen, deze zijn ook nog eens perfect in elkaar gemixt door de hosts. De heren hebben grote naam gemaakt en hebben de wereld aan hun voeten liggen en draaien niet alleen meer in The Eagle in London, maar hebben ook vaste clubavonden bij Lux in Lisbon, Tape in Berlin en Cihan in Istanbul. Daarnaast staan ze in 2010 ook op Fuji Rocks in Japan, V festival, Glastonbury, Corsa on the Rock en nog veel meer festivals en feesten. En dat laatste kunnen de heren als de beste, feesten organiseren, en mensen entertainen met goede muziek! Mocht je zelf de smaak te pakken gekregen hebben en ook disco willen draaien op feesten en partijen, er schijnt ook een uitgave te koop te zijn waar een tweede cd met ongemixte nummers aan toegevoegd is.


Eerdere recensies van Horse Meat Disco:
- 10-08-2009: Horse Meat Disco.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Horse Meat Disco Label:Strut / Pias
Kode 9 ‘DJ Kicks’

Kode9 - DJ-KicksZes jaar na de lancering van het vooral met Burial hip geworden Hyperdub...

Disturbed – The Sickness 10th Aniversary

Disturbed - The Sicness, 10th Anniversary Edition Disturbed = The Sickness . De Amerikaanse nu-metalband debuteerde tien...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT