RECENSIE: Disturbed - The Sicness, 10th Anniversary Edition

Disturbed – The Sickness 10th Aniversary
2010-07-14 Disturbed = The Sickness . De Amerikaanse nu-metalband debuteerde tien jaar geleden met het album The Sickness. Het album stal vele harten bij metalliefhebbers. De gelijknamige titeltrack, ‘The Sickness’, blijft tot op de dag van vandaag het grootste nummer van de Amerikanen. Om dat debuut te vieren (en om even te cashen?) brengt de band het 10th Anniversary -album uit.

De cd is een geüpgrade versie van het origineel. Het bevat de twaalf oorspronkelijke nummers en twee b-sides: ‘God Of The Mind’ en ‘A Welcome Durden’. Ook zijn er nog een paar andere extra’s: iets ander artwork en een code om lid te worden van de website (5FC7UF8E6A).

‘God Of The Mind’ en ‘A Welcome Durden’ stammen uit de tijd van de originele tracks (1998 – 1999). Het zijn nummers die nooit het debuutalbum haalde. Voor ondergetekende dus de opdracht om de reden daarvoor te raden. ‘God Of The Mind’ past helemaal in de stijl van de oorspronkelijke nummers. Een paar keer hoor je alleen de basgitaar en drums wat niet zo gebruikelijk is voor de band, maar daar houdt het op. Ook zit er nog een leuke bridge in, maar de twaalf voorgaande tracks zijn beter. Zeker met ‘Meaning of Life’ voorafgaand aan deze eerste b-side met het aanstekelijke, “Get psycho, I wanna get psycho” klinkt het onafgemaakt.

‘A Welcome Durden’ begint met het bekende shout , zoals ‘Shout2000’ een paar nummers eerder ook begint. Al spreekt zanger David Draidman het wel anders uit. Leuk trivia feitje: het kent de meeste tekst van alle songs op de hele plaat. Weer klinkt het ergens onafgemaakt. Beide maken duidelijk waarom ze het labeltje b-sides hebben gekregen.

Tien jaar later blijkt The Sickness nog steeds een geniaal album. Tot op heden het beste dat de band ooit heeft gemaakt. Om het tienjarig bestaan te vieren is het daarom geen gekke zet om het opnieuw uit te brengen. Maar de extra’s en b-sides zijn betreurenswaardig.
Recensent:Jeroen Aerts Artiest:Disturbed Label:Reprise Records
horse meat disco II st

Horse Meat Disco - Horse Meat Disco IIHet is alweer jaren terug dat er de disco muziek in was. En aangezien alle...

Stijn – Ten Danz

Stijn (B) - Ten Danz Met name ‘s mans swingende electro-stamper ‘Gasoline & Matches’ en de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT