RECENSIE: I Might Be Wrong - Circle the Yes

I Might Be Wrong – Circle the Yes
2010-08-27 "We circle the yes, we strike the no". Het nieuwe album van I Might Be Wrong is het verhaal tussen ja en nee, een eeuwig terugkerend dilemma dat alle vragen met elkaar verbindt. Datzelfde verhaal vormt de boodschap van Lisa Von Billerbeck, vrouw achter I Might Be Wrong.

De groep van Duitse afkomst creëert een geluid afkomstig uit het hart. De nummers bestaan uit verschillende ritmes die uiteindelijk toch samenkomen tot een strak geheel. Een mooi voorbeeld hiervan is het nummer 'Woodpecker'. Je maakt hierbij kennis met een leuke combinatie van ritme en zang. Een stijl die je kunt vergelijken met Kaki King of zelfs Bat For Laches. Het nummer is een leuke opener die doet smachten naar meer.

De verwachtingen blijven helaas wel een tijdje uit. De volgende nummers 'A Penny For Your Thoughts' en 'Jalopy' zijn niet perse teleurstellend, maar toch lijkt het alsof het enkel draait rond het verhaal van Von Billerbeck. Haar stem bevat zowel liefde alsook een onbetwiste drijfkracht, en dat blijft de enige troef van de groep.

Het is pas na 'Salomon' dat we de groepssfeer terugvinden. Dit nummer heeft een eigen karakter dat toch wel miste bij de voorgangers. De combinatie van perfect getimede effecten en synthesizers geven de indruk van een meesterwerk. Het nummer brengt een opbouwende maar rustige sfeer met een prachtige uitlading op het einde, dit was waar we op gewacht hadden.

Naar hits moeten we echter niet zoeken maar dat was ook niet de bedoeling. De sfeer die het album met zich meebrengt is gemaakt voor een rustige lentedag of een luie zondag. De nummers als 'A Propos' en 'Chekov' brengen dat rustig gevoel dat zeker past op de late momenten van de dag. Meer moet het uiteindelijk niet zijn, want het zijn wel degelijk sterke nummers. Alleen mist er wel nog een tikkeltje variatie. En dat was misschien hetgeen dat de meeste mensen verwachtte.
Recensent:Kenny Deuss Artiest:I Might Be Wrong Label:Rough Trade Records
SiN – SiN

Sin - SinOp de cover van SiN ’s gelijknamige debuut prijkt een tekening van twee...

Hot Hot Heat – Future Breeds

Hot Hot Heat - Future Breeds Suiker, kleur- en zoetstoffen hebben het afgelopen decennium hun eigen genre...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT