RECENSIE: Apehanger - A Place in the Sun

Apehanger - A Place in the Sun
2010-08-18 Apehanger is een groep die je zou tegenkomen in een kroeg met tientallen Harley Davidsonvlaggen aan de muur. De gasten uit Zuid-Holland zijn gekend met de blues en hardrock uit hun omgeving en dat hoor je in hun laatste EP A Place in the Sun.

Bij het instarten van het plaatje weet je direct waar je mee te maken hebt. Met weinig overdrijving kunnen de eerste dertig seconden de hele EP samenvatten, en dat is niet perse slecht.
Krachtige rock n roll melodieën die vervolgd worden door een smakelijke portie blues maken duidelijk welk karakter deze rockers bevatten. De vlijmscherpe solo's maken de nummers zelfs sterk genoeg om onze luchtgitaar in handen te nemen en Angus Young-achtige moves in de huiskamer te doen.

In eerste instantie lijkt de titel A Place in the Sun niet te passen bij een groep die een bikerchick in hun logo verwerkte. Maar na het luisteren van het nummer dat dezelfde naam draagt valt er toch een onverwachte twist. Al begint het nummer net als zijn voorganger, toch herkennen we hier een leuk ritme, met zang die doet denken aan Bruce Springsteen, en dat kan nooit kwaad.

Het geluid van de groep heeft misschien wel geen unieke sound, toch mist Nederland en België groepen die hetzelfde waarmaken. Apehanger is dan ook een waardige vertegenwoordiger van dit genre doorheen Nederland en soms een stukje België. Onvermoeiende blues met een pittig kantje, meer moet dat niet zijn.
Recensent:Kenny Deuss Artiest:Apehanger Label:Eigen Beheer
Easyway – Laudamus Vita

Easyway - Laudamus Vita"Wauw!" Er zijn echt te weinig woorden voor wat de gasten van Easyway...

Various- ‘Far Out Spaced Odyssey’

Various - Far Out Spaced Oddyssey (Volumes 1 & 2) Wellicht ben ik niet de enige die Far Out Recordings leerde kennen met een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT