RECENSIE: Peter Pan Speedrock - We Want Blood!

Peter Pan Speedrock – We Want Blood
2010-10-18 Peter Pan Speedrock is al jaren de vaandeldrager van de stevigere Nederlandse rock ’n roll. De band uit Eindhoven speedrockt al een kleine vijftien jaar en overal waar ze gaan en staan blijft een compleet omver geblazen publiek over. Eén van de sterke punten van de band is dat ze de power van hun live geluid ook op plaat vastgelegd weten te krijgen. De band wil altijd een tandje sneller, harder en viezer. Zo ook op de meest recente release We Want Blood. Zet je versterker dus maar op standje 11, berg het servies van je schoonmoeder op in de kelder en druk op de play-knop.

De band lijkt in de titeltrack rustig te beginnen, maar trekt sneller op dan de gemiddelde sportwagen en binnen luttele seconden gaat Peter Pan er op volle toeren tegenaan. Het statement is duidelijk: weg met die softe rock ’n roll, we willen bloed zien! Daarna gaat de band downtown, het behoeft geen uitleg dat het daar gebeurt in rock ’n roll – land, en worden de eerste gitaarsolo’s uit de kast getrokken. Eenmaal opgewarmd, worden alles register opengetrokken in ‘SoFullAShit’. Viezer, harder en sneller dan dit wordt het niet. De luisteraar wordt een adempauze gegund in ‘Just Another Day’. Even snel nieuw bier halen en dan verder met ‘Crank It Up The Everything!’ Wel een beetje rustig aan met de alcohol anders ben je straks ‘ Too Far Gone’ en dan mis je de helft van de show.

En zo worden in dertig minuten zowel muzikaal als tekstueel alle rock ’n roll cliché’s de speakers uit geblazen. Drank, vrouwen, de hel, het komt allemaal voorbij. Peter Pan Speedrock doet het echter net weer wat harder dan op de vorige plaat en dat is wat de echter speedrocker wil.


Eerdere recensies van Peter Pan Speedrock:
- 11-09-2007: Pursuit Until Capture;
- 28-12-2006: Speadfreak Manifesto;
- 27-06-2003: Lucky Bastards;
- 07-06-2002: Premium Quality... Serve Loud.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Peter Pan Speedrock Label:Suburban
Kingfisher Sky - Skin Of The Earth

KingFisher Sky - Skin of the EarthHet verhaal van het Nederlandse Kingfisher Sky begint in 2001. Ivar de...

Cary Brothers - Under Control

Cary Brothers - Under Control Het tweede album van Cary Brothers heet Under Control en de single 'Ghost...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT