RECENSIE: Peter Pan Speedrock - Buckle Up And Shove It!

PPSR
2014-06-23 De grootste undergroundband van Nederland. Een tourbeest dat al meer dan 1800 shows heeft gespeeld. We hebben het natuurlijk over Peter Pan Speedrock. De band die iedereen die weleens naar festivals gaat meerdere keren heeft gezien. Daarnaast zijn ze ook organisatoren van Speedfest, Koningsdagfestival Clockrock Orange en Beaverfest. Stilstaan is onmogelijk voor de heren van Peter Pan Speedrock. Buckle Up & Shove It! is alweer hun negende album en dit is net als een release van Motörhead: luid, krachtig en helemaal niet zo verrassend.

Het trio staat bekend om zijn vuige, recht voor je raap speedrock. Ditmaal is er niets veranderd en dat is uiterst positief. Dit is een band waar experiment en muzikale vooruitgang alleen maar af zouden doen aan hun rockkwaliteiten. De 27 jaar ervaring hebben ervoor gezorgd dat ze het genre tot in de puntjes beheersen. En zoals altijd om optimaal te genieten van het nieuwe album zet je het volume op zijn hoogste stand.

De plaat opent met het rauwe nummer ‘Get You High’. Hier horen we de groezelige productie en gitaarwerk dat we gewend zijn van de heren. De individuele tracks kennen allemaal een andere insteek en zijn doordrenkt van gasolie. Op het schijfje staan ook twee covers, namelijk ‘New Rose’ van The Damned en ‘Heart Full Of Soul’ van The Yardbirds. Op laatstgenoemde horen we zang van Spark Retard van de psychobilly-band Demented Are Go. Waar de cover en afsluiter ‘Heart Full Of Soul’ meer een heruitvoering is, horen we op ‘New Rose’ een plichtmatige cover. Geheel met de oorspronkelijke introtekst “Is she really going out with him?” Een paar echte uitschieters zijn ‘Note To Self’, waarin meerstemmige zang en de over the top solo regeren, en ‘Whatever Man’ met zijn simpele en doeltreffende tekst: “It is what it is and I am what I am, so I’ll say whatever man.” Peter Pan Speedrock heeft een prima negende studioalbum afgeleverd.

De nieuwe plaat is een prima excuus voor de drie mannen om de wijde wereld in te gaan en rock ’n’ roll te gaan verspreiden. Buckle Up & Shove It! maakt indruk zonder nieuwigheidjes te introduceren. Dit soort bands houden het genre in stand. Hoewel de cd volstaat met prima materiaal, nergens is het grandioos of baanbrekend. Daarnaast is het zo dat hoe knoerthard ze live spelen niet op te nemen valt.
Recensent:Frank de Jong Artiest:Peter Pan Speedrock Label:Suburban Records
Cover Parquet Courts - Sunbathing Animal

Parquet Courts - Sunbathing AnimalIn het najaar van 2013 bracht Parquet Courts als zoethoudertje de EP Tally...

Cover The Great Communicators - Bide Your Time

The Great Communicators - Bide Your Time Met een flinke aanstroom van nieuwe acts die elk jaar vechten om de nationale...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT