RECENSIE: Cary Brothers - Under Control

Cary Brothers - Under Control
2010-10-06 Het tweede album van Cary Brothers heet Under Control en de single 'Ghost Town' wordt al regelmatig gedraaid op de Nederlandse radio. Voor degene die denkt: Cary wie? Cary Brothers is één persoon, dus geen Kelly Family achtige popgroep. De muziek van Cary Brothers is al te horen geweest in series en films als Grey's Anatomy, Bones, Smallville en ER. Het afgelopen jaar heeft hij het voorprogramma gedaan van o.a. Laura Jansen. Wordt dit de doorbraak van de Amerikaanse singer-songwriter Cary Brothers?

Het album trapt meteen af met de single 'Ghost Town', die erg prettig in het gehoor ligt. Een refrein dat na een paar keer luisteren vlekkeloos kan worden meegezongen. Wel gedurfd om je album te openen met een single. Nu ligt de drempel hoger voor de andere negen liedjes. 'Ghost Town' wordt gevolgd door titelsong 'Under Control'. Er kan opgelucht adem worden gehaald, want ook het tweede nummer van het album zet je niet zomaar af. 'Under Control' begint met percussiegeluiden en een vrolijk keyboarddeuntje. Vooral de keyboard overheerst in dit nummer, wat je doet smachten naar meer. Bij 'Break Off The Bough' is de gelijkenis met de band Keane erg groot. Als je zou zeggen dat dit de nieuwste hit van Keane is zou je het zo geloven. Dit is een mogelijke single kandidaat voor Cary Brothers. Een vrolijk uptempo nummer en zeer toegankelijk. Daarna volgt een rustmoment op het album. 'After the Fall' is een mooie ballade die met veel gevoel wordt gezongen. Cary Brothers heeft zich nu al overtroffen in vergelijking met zijn debuutalbum. Ballades als 'Belong' en 'Alien' gaan beiden over de liefde. Zinnen als "You're wrong, I don't belong to you" en "Breaking your heart was never my intention" maken dit wel duidelijk. 'Alien' zou zo een nummer kunnen zijn in een reclame op televisie. De tweede stem in 'Something About You' moet menig bekend voorkomen. Niemand minder dan Laura Jansen staat Cary Brothers bij en Cary had het niet beter kunnen treffen. Hele mooie samenzang, waar absoluut meer mee gedaan moet worden. Meer nummers samen opnemen? Nog een keer samen op tour? Bij slotnummer 'Can't Take My Eyes Of You' hoop je dat het geen cover is van Frankie Valli. Gelukkig is dit rustige nummer (overigens niet geschreven door Cary Brothers zelf) een goede afsluiter van het album.

Cary Brothers brengt kwaliteit door middel van sterke, toegankelijke nummers, doordachte teksten en een prachtige stem. Al mogen er wel wat meer up tempo nummers op. De weg naar het grote publiek ligt voor hem open.
Recensent:Francis Pronk Artiest:Cary Brothers Label:Sony Music
Peter Pan Speedrock – We Want Blood

Peter Pan Speedrock - We Want Blood! Peter Pan Speedrock is al jaren de vaandeldrager van de stevigere...

Clueless - Stuck On Repeat

Clueless - Stuck on Repeat Het uit Enschede afkomstige Clueless maakt powerpop. De vierkoppige band is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT