RECENSIE: Offroad - Lost & Found

Offroad Lost & Found
2010-10-24 Offroad is powerrock/garage. De formatie bestaat uit vier leden, die allen afkomstig zijn uit de regio Helden-Venlo. Het viertal bestaat uit Jaco van der Beuken (zang), Jeroen Verhaegh (gitaar), Jari Burhenne (basgitaar) en Nick van Gellecom (drums). Ze hebben de Noordlimburgse (Panningen, om precies te zijn) rockband eind 2007 opgericht. Zelf geeft de band aan dat door de betrokkenheid van alle bandleden bij het schrijven van de nummers een grote diversiteit bereikt wordt. Nou valt dat allemaal wel mee, want het album bestaat louter uit stevige garagerock. Niet meer en niet minder, maar de vraag is of dat ook erg is. Geenszins. Het debuut, dat in eigen beheer is opgenomen, staat als een huis.

Het rauwe gitaargeluid en de harde drums springen op alle nummers er goed uit. Mooi is het up-tempo nummer 'Speed Addict'. 'Routine’ , de eerste single, kent een mooi korte intro waarna de muziek heerlijk losgaat. De band is goed op elkaar ingespeeld en dat is te horen. De verschillende instrumenten zijn goed op elkaar afgestemd. Zanger Jaco van der Beuken laat horen dat reeds enkele jaren de vocalen voor zijn rekening neemt. Mooie knallers zijn de nummers 'Breakdown' en ‘Why’. Het album sluit af met 'Feelings' , dat eveneens tot een van de betere tracks behoort. Natuurlijk zijn de gekozen onderwerpen en teksten weinig verheffend. Maar daar lijkt het de heren niet om te gaan, wel om de muziek.

Al met al heeft Offroad een prima debuutalbum afgeleverd. Het geheel klinkt lekker vet, zoals garagerock moet klinken: rammelend, rauw, ranzig en emotioneel. Het geluid is 9 nummers lang (in totaal iets meer dan 30 minuten) heerlijk stevig en vol power. Inmiddels hebben ze ook al opgetreden bij 3FM en van het nummer 'Routine' is een videoclip opgenomen in de C1000 in Panningen. Gitarist Jari Burhenne is namelijk in het dagelijks leven medewerker bij C1000.

Lost & Found is in zijn ongepolijste vorm een prima plaat om jezelf als band aan het grote publiek te presenteren.
Recensent:Rolf Marselis Artiest:Offroad Label:Eigen Beheer
Tame Impala – Innerspeaker

Tame Impala - InnerspeakerHet is moeilijk om de echo van Pink Floyd en andere met LSD en andere...

[Rowwen Hèze] – [Zilver]

Rowwen Heze - Zilver Het is dit jaar groot feest voor Rowwen Hèze , ze wonnen terecht de Edison...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT