RECENSIE: The Temper Trap - Conditions - Remixed

The Temper Trap  ‘Conditions Remixed’
2010-11-19 Iemand bij Infectious Music is te beleefd geweest voor dit remixproject rond The Temper Trap. Gevraagd naar hun eigen missie, verwoordde het kwartet het vorig jaar nog zo: ‘a soul jazz exploration, in search for the new sound’. Leuk. Aardig. Waarom dan met een stel remixes komen aandraven, waarvan driekwart de boel vervlakt?

Zo is er bijvoorbeeld de remix van trance iconen Rollo & Sister Bliss. Onverschillig golft hun synthwave over ‘Love Lost’, een occasionele drumroll toe. Al ging het nummer over oliebollen, de remix zou net zo hebben kunnen klinken lijkt het. Goed: wellicht zal nooit iémand in de dance een ernstiger artistieke fout maken dan Regi, die het ooit bestond handenklappend en springend zijn publiek op te ruien tijdens het zingen van ‘I’m Lonely’ (!), maar ook hier heb je niet het gevoel dat de remix écht om de song draait. Liefde weg, song overboord. Snel ingecashed dan maar en op naar 'Three Trapped Tigers'. Maar ook hier worden de subtiele keyboard en de veelgelaagdheid van het origineel ingeruild voor een vlakker, stampende ritme, bindingsmiddel in een tweestrijd tussen technorock en donkere synths. Aan Alan Wilkins dan de moeilijke taak prijsbeest ‘Sweet Disposition’ te hertekenen. Nou ja: eigenlijk is de song zo sterk, dat zelfs een dove met een blokfluit weinig verkeerd kon doen met de track. Toch zag ik de band ooit een intiem-akoestische versie brengen van het lied, en bleek die sterker.

Misschien verdient RUSKOS nog de meeste pluimen, voor z’n F’kin Seagull remix van ‘Soldier On’. Kale synths, de blik richting eighties, androgyne stemmen in een echobad: hier lijkt de remix nog het beste de charme van de band te herkennen. Erg ver daar vandaan zit Adam Freeland trouwens ook niet met zijn plastic breakbeat concept voor ‘Fader’. Ooit klonk deze Brightoner wel een stuk gevaarlijker. Penguin Prison maakte dan weer iets erg gays van ‘Resurrection’, Hervé trashte ‘Science of Fear’ helemaal op volgens verwachting.

Een nieuwe band, een nieuwe stem: de kansen waren er, en hopelijk spoort de band verder weg van de bombast. Aan het gros van deze remixes zal het echter niet gelegen hebben.


Eerdere recensies van The Temper Trap:
- 19-09-2009: Conditions.
Recensent:Mario De Block Artiest:The Temper Trap Label:Pias
Young Guns - All Our Kings Are Dead

Young Guns - All Our Kings Are DeadIn 2009 lanceerde Young Guns hun debuut EP Mirrors . De band heeft al veel...

Filthy Nelly – Feztival!

Filthy Nelly - Feztival! Wanneer je, om wat voor reden dan ook, in de put zit zet dan heel snel de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT