RECENSIE: Sun Domingo - Live in Montreal

Sun Domingo – Live In Montreal
2010-12-07 Sun Domingo heeft vanaf juli 2005 getracht om met hun helden van Marillion op het podium te staan. Oneindig veel e-mails, brieven, telefoontjes, line-up wisselingen, bloed, zweet en tranen verder was het in 2009 dan eindelijk zo ver. Sun Domingo mocht openen voor Marillion bij twee shows in Montreal. Met de opnames die toen zijn gemaakt, brengen ze nu een live plaat met vijftien tracks uit. Volgens het persbericht gaat het om een legendarische show en is Sun Domingo een southern rock trio. Dat belooft wat.

Voor zover er verwachtingen waren, worden deze flink de kop in gedrukt bij de openingstrack. ’New Love City’ lijkt je eindeloos mee te slepen, over de straatstenen weliswaar. Er komt geen einde aan, terwijl je daar zo naar verlangt. Het swingt voor geen meter, rock is in de verste verte niet te vinden en zanger Jason Pomar jammert maar wat voort. Snel skippen naar ‘Santa Teresa’, skippen naar ‘A Song in Your Name’, skippen naar ‘Gwlyddyn’... het skippen blijkt niet te helpen.

Hoe graag ik ook wil, op zoek naar die omslag, het zit er niet in. Op muzikaal gebied zijn er af en toe momenten dat je even recht op gaat zitten. Fijne riffjes, een solo of gewoon door de opbouw van een nummer. De uitwerking laat echter steeds te wensen over. De beste tracks staan op de tweede helft van de plaat en het ‘hoogte punt’ is ‘Ohio Song’. Bij deze track gaat de band er eindelijk een keer tegenaan. Zanger Pomar weet mij met zijn monotone zeurstem echter elke keer opnieuw de kamer uit te jagen. Hoe de band op een studioplaat klinkt, weet ik niet. Deze live plaat kun je in ieder geval in de bakken laten liggen.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Sun Domingo Label:Rock Ridge Music
Toine Thys Trio – The End Of Certainty

Toine Thys Trio - The End of CertaintyDe Belgische saxofonist Toine Thys is een gerenommeerde naam in het...

Paceshifters  - One For The Road

Paceshifters - One for the Road Paceshifters is alweer een band van Nederlandse bodem die een poging waagt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT