RECENSIE: Attack! Attack! - Attack! Attack!

Attack! Attack! - Attack! Attack!
2009-05-14 Het was 2007 toen ex-leden van de Walese bands Dopamine, Adequate Seven, Midasuno en Pete's Sake met elkaar in aanraking kwamen. Ze vormden samen Attack! Attack! en binnen een jaar hebben de mannen al een redelijke fanbase achter zich weten te scharen in de Britse underground muziekscene. Tot op heden hebben ze het volk nog door hun voorprogramma optredens voor bands als Lostprophets, Funeral for a Friend en Silverstein moeten overtuigen. Inmiddels hebben ze 20,000+ MySpace vriendjes en zijn ze er klaar voor om de wereld met hun door 80's punk, 90's grunge, new wave en pop rock besmette stijl kennis te laten maken. Het gelijknamige debuutalbum Attack! Attack! is hierin het eerste wapenfeit.

Als het eerste nummer van start gaat kijkt ondergetekende nog eens goed of hij niet bij vergissing een Fall Out Boy plaat heeft opgezet. Zanger Neil's stem heeft namelijk wel verdacht veel weg van die van Patrick Stump. 'Honesty' maakt al gauw duidelijk dat de Welshmen zich naast de bovengenoemde stijlen bovendien hebben laten inspireren door de heersende emopoprock-trend. Een lijn die het hele album doorgetrokken wordt. 'Het nummer 'You and Me' zal in de volgende editie van de gitaargame Guitar Hero opgenomen worden. Waar 'This Is a Test' een muzikaal wat hardere fase van het album in lijkt te luiden, wordt dit vermoeden ontkracht door 'Too Bad Son' en 'From Now On'.

In de tweede helft van het album wordt eigenlijk hetzelfde truukje herhaald. Ook 'Say It To Me', 'Lights Out' en 'Home Again' bestaan uit een simpel riffje met een catchy refrein eroverheen gezongen. Wat harder gaat het eraan toe bij de laatste twee nummers. 'Lost For Words' maakt opnieuw gebruik van een hoop herhaling, maar het geheel klinkt toch wat experimenteler dan het voorgaande werk. Het de toepasselijke titel 'Time Is Up', een nummer van amper 3 minuten, is het Fall Out Boy- en popsong-gehalte nog steeds erg hoog, maar ach, lekker is het wel.

Al met al is Attack! Attack! zeker geen slechte plaat. Lekker voor tussendoor, zeker met de zonnige zomerdagen in het verschiet, maar het blijft weinig nieuws onder de zon.
Recensent:Raoul Markaban Artiest:Attack! Attack! Label:Rock Ridge Music
PJ Harvey & John Parish – A Woman A Man Walked By

PJ Harvey - A Woman A Man Walked By (with John Parish)Na Dance Hall At Louse Point (1996) is A Woman A Man Walked By het tweede...

Rubik – Dada Bandits

Rubik - Dada Bandits De biografie van deze band is al even vaag als de muziek. Voor een recensent...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT