RECENSIE: Coppelius - Zinnober

Coppelius – Zinnober
2010-12-25 Zinnober is alweer het derde album van Coppelius. Deze Duitse band maakt metal, maar gebruikt hierbij instrumenten die je in dit genre niet zo vaak ziet. In plaats van de standaard gitaar en basgitaar gebruikt Coppelius een contrabas, een cello en een klarinet.

Coppelius bewijst op Zinnober dat je met de genoemde instrumenten gewoon metal kunt maken, alleen ze doen dit niet het hele album lang. Een track als ‘Diener 5er Herren’ gaat namelijk meer richting de Band Zonder Banaan en dit geldt ook voor tracks als ‘Gumbagubanga’ en ‘Damen’. ‘Stetig Fromm’ is een nogal kleffe ballad en ook ‘I Told You So’ zal het hart van de gemiddelde metalliefhebber niet sneller doen kloppen.

Naast deze en andere missers, staat er echter ook een aantal tracks op ‘Zinnober’ die wel degelijk voor metal door kunnen. ‘Der Handshuh’ begint echt hard en ook de rest van de song is dik in orde. Lage riffs en daar overheen een hoge klarinetpartij. Ook ‘Risiko’ is een echte metaltrack en veel andere songs op Zinnober bevatten ook wel metal-achtige passages.

Metal maken zonder de geijkte instrumenten is natuurlijk een leuk idee, maar dan moet je ook echt metal spelen. Wat Coppelius op Zinnober laat horen is een beetje halfbakken metal en hierdoor blijft het bij een leuk idee.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Coppelius Label:Bertus
Stroave - Options

Stroave - Options Stroave komt uit zuidelijk Nederland en bestaat sinds 2007. Sindsdien werd...

Lyrics Born – As U Were

Lyrics Born - As U Were Lyrics Born (Tsutomu "Tom" Shimura) is een Japanse / Amerikaanse rapper en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT