RECENSIE: Transmit Now - Downtown Merry-Go-Round

Transmit Now - Downtown Merry-Go-Round
2011-01-07 Transmit Now is een alternatieve pop/rockband uit Orlando (Florida), tot nu toe vooral bekend van liedjes die te horen zijn in verschillende MTV-shows waaronder Making The Band. De groepsleden, zanger Andy Brooks, gitaristen Kevin Parrow en Tony Aguirre, bassist Lee Gianou en drummer Greg Parrow, treden pas sinds 2008 samen op na het winnen van een online 'battle of the bands'-contest, maar hebben ondanks hun onervarenheid al aardig wat prijsjes in de wacht gesleept... Op MTV.

Er is dan ook geen betere omschrijving voor Transmit Now dan 'MTV-band'. De groep maakt, zonder te overdrijven, nummers die we allemaal al een keer hebben gehoord van een band die het beter deed. Nummers die geschreven lijken te zijn om in een hippe MTV-show te draaien. Nummers die in combinatie met sneakers op de markt moeten worden gebracht. Denk aan de flash in the pan-band van een paar jaar geleden, Panic! At The Disco, maar dan met een nog dichterbij liggende houdbaarheidsdatum. De vocalen van Brooks zijn zelfs een bijna exacte kopie van die van Panic!'s Brendon Urie.

Debuutalbum Downtown Merry-Go-Round is ook goed te vergelijken met een nog toegankelijkere versie van Panic!'s eerste LP, A Fever You Can't Sweat Out. Maar waar Brendon Urie een dansbare variant van Fall Out Boy moest voorstellen, daar wil Transmit Now de kinderversie zijn. De songteksten worden dus nergens suggestiever dan "she likes it" en "move your body to the beat of the song". Brooks' beperkte zangkwaliteiten worden in ieder nummer met een veiligheidsspelt bijeen gehouden, waardoor hij eigenlijk maar twee dingen doet: praten met iets langer uitgesproken woorden in de coupletten, vervolgens korte zinnen lang uithalen in de refreinen. Na het eerste nummer, 'What You're Thinking', heb je al alles gehoord wat Transmit Now in huis heeft.

Downtown Merry-Go-Round is eigenlijk geen cd. Het is een handboek met de titel: 'Hoe maak ik muziek waarmee ik op MTV kom?' Gezien MTV al jaren geen echte muziekzender meer is, is het antwoord simpel: maak muziek die op zichzelf niet genoeg is. Muziek waarvan je alleen kunt genieten, wanneer je Jersey Shore's Jenni Farley (voor de mannen) of Michael Sorrentino (voor de vrouwen) in badkleding erbij krijgt.
Recensent:Randy Timmers Artiest:Transmit Now Label:Ada Global
The Diamond Dogs – The Grit & the very soul

The Diamond Dogs - The Grit & The Very Soul The Diamond Dogs is een rockband uit Zweden die begin jaren negentig is...

Motionless in white – Creatures

Motionless in White - Creatures Armen vol tatoeages en hoofden die uit een reclamefilmpje van L’Oréal lijken...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT