RECENSIE: Electricity in Our Homes - Dear Shareholder

Cover Electricity in Our Homes - Dear Shareholder
2012-02-25 Na het eerste concert dat ze ooit gaven, kreeg de Londense band Electricity In Our Homes vijf jaar geleden al een platencontract aangeboden. Drummer Paul Linger, gitarist/vocalist Charles Boyer en bassist/vocalist Bonnie K. bleken er eigenlijk nog niet klaar voor te zijn. Vroege tracks als ‘We Thought It Was But It Wasn’t’ bleken slordig en debuut EP We Agree Completely was post-punk volgens het boekje. De zoveelste dood van jonge honden uit Londen leek een feit.

Maar nu is er Dear Shareholder, de eerste echte LP in de carrière van het trio. En wat een verschil is dit in vergelijking met wat we tot nu toe van de Britten hoorden! De post-punk met verveelde zang en nonchalant spel heeft plaatsgemaakt voor garage meets disco-punk met aanstekelijke poprefreinen. Electricity In Our Homes is niet meer een dertien in een dozijn-band, maar uniek. Ze doen nog het meest denken aan een minder kunstzinnige broer van The Rapture.

In de praktijk betekent dat, dat Dear Shareholder veel minder snel verveelt dan We Agree Completely. Directe, ‘doe die gitaar pijn’ garagerock tracks als ‘We Are All Trooping Off In A Big Old Gang’ worden afgewisseld met liefelijke popsongs als ‘Appletree’, waarin Bonnie K. de hoofdvocalen op zich neemt.

En natuurlijk is er jonge humor. In die categorie is het tweede deel van ‘Drumming Around The Room’ erg leuk. Linger beukt erop los, terwijl we op de achtergrond allerlei small talk waarnemen. Hoewel het enthousiasme van het trio er niet overal even hard afspat, is Dear Shareholder een sterke debuutplaat van een van Londens’ meest veelbelovende kleine bandjes.
Recensent:Randy Timmers Artiest:Electricity in Our Homes Label:Munich Records
Cover Sep7ember - Strange Ways of Going Home

Sep7ember - Strange Ways of Going HomeSoms willen we met zijn allen wel eens teveel; muziek moet intellectueel...

Cover Minco Eggersman - Reservoirs By

Minco Eggersman - Reservoirs By Minco Eggersman, zanger, drummer, producer, krijgt al pluspunten voor zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT