RECENSIE: Kevin Costner and Modern West - Untold Truths & Turn it On

Kevin Costner and Modern West - Untold Truths & Turn it On
2011-03-05 Kevin Costner and Modern West is de band rondom de Amerikaanse acteur/zanger Kevin Costner. Kevin Costner is als acteur bekend van o.a. Dances With Wolves , Robin Hood en Message In A Bottle. Naast zijn werk als Hollywood acteur, schittert deze man al ruim drie jaar op het podium met zijn band Modern West. Na de albums Untold Truths (2008) en Turn It On (2010) is het tijd voor een deluxe edition genaamd, Untold Truths & Turn it On. Eigenlijk zijn de twee eerder uitgebrachte albums gewikkeld in één product.

Kevin Costner is niet de eerste acteur die een country album heeft uitgebracht. Collega's als Johnny Depp en Bruce Willis gingen hem voor, maar hebben bewezen dat zij beter op het witte doek kunnen blijven schitteren. Het eerste schijfje is Untold Truths. De plaat opent met 'Long Hot Night' en heeft een bekend geluid. Het is dat je een mannenstem hoort, want het had zo een plaat van onze eigen Ilse De lange kunnen zijn. Het nummer gaat over een man met veel problemen en hopelijk hebben de komende nummers vrolijkere onderwerpen. Bij 'Hey Man, What About You?' moet je als de donder naar je kast rennen om je cowboylaarzen tevoorschijn te toveren. Een typisch countrynummer waarbij je wordt meegenomen naar het Wilde Westen. Eerste single 'Superman 14' begint met een vioolsolo en bouwt langzaam op naar vlottere stukken. Kevin Costner is duidelijk geïnspireerd door artiesten als Bruce 'The Boss' Springsteen en Bob Dylan. Hoogtepunt van het album is 'The Sun Will Rise Again', met een diepgaande tekst over het leven en solo's waar je U tegen zegt. Dit nummer staat verderop op de cd als bonus live track.

Kevin Costner and Modern West trekt deze lijn door met het tweede schijfje Turn It On. De plaat begint met titeltrack 'Turn It On'. Je merkt eigenlijk niet dat je een andere cd hebt opgezet, want het klinkt exact als het eerste album. Op het hele album is het Wilde Westen gevoel, dat ook op het eerste album een geslaagde hoofdrol speelde, niet weg te denken. Hoewel de stem van Costner aangenaam klinkt, kunnen Kevin Costner and Modern West niet overtuigen met deze plaat. Het was een leuk idee om een deluxe edition uit te brengen en de liefhebbers van het genre zouden het wellicht kunnen waarderen, maar het album is niet geschikt voor het bredere publiek.


Eerdere recensies van Kevin Costner and Modern West:
- 05-04-2010: Turn it On.
Recensent:Francis Pronk Artiest:Kevin Costner and Modern West Label:Edel
Iron And Wine – Kiss Each Other Clean

Iron & Wine - Kiss Eachother CleanZijn derde album The Shepherd’sDog uit 2007 betekende voor Samuel Beam,...

The Crookes – Chasing After Ghosts

The Crookes - Chasing After Ghosts Een tijdje geleden scoorden The Crookes een klein hitje met ‘Backstreet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT