RECENSIE: The Kills - Blood Pressures

The Kills – Blood Pressures
2011-05-18 Het was muzikaal gezien dan misschien wel een tijdje stil rondom The Kills; Alison Mosshart en Jamie Hince stonden toch volop, misschien wel meer dan ooit, in de schijnwerpers. Zij omdat ze in zee ging met Jack White (The Dead Weather) en hij vanwege z’n relatie met supermodel Kate Moss. Ondanks alle drukte hieromtrent ligt nu toch ineens Blood Pressures in de rekken. Een goede zaak, want ook de vierde langspeler van dit duo mag er zijn.

Met Midnight Boom (2008) liet het tweetal al horen met succes het eigen geluid op te kunnen rekken en wat dat aangaat is Blood Pressures nog een tikje voller, breder en zwieriger. Het rudimentaire blues-punkgeluid van het übervette debuut Keep On Your Mean Side (2003) en de bij vlagen even overtuigende opvolger No Wow (2005) is echter niet volledig overboord gekieperd; het dient, godzijdank, nog steeds als basiselement of als contrasterend motief, wanneer het allemaal iets tè donzig neigt te worden.

Tussen de sensueel swingende opener ‘Future Starts Slow’ en het met minimale middelen subliem opgebouwde en ronduit coole slotstuk ‘Pots And Pans’, valt er heel wat te beleven en te genieten. Zo zijn het catchy en fel rockende ‘You Don’t Own The Road’, het hard-zacht-hard-zacht rondstuiterende ‘Heart Is A Beating Drum’, het broeierige ‘Baby Says’ en vooral de twee sexy slepende tracks ‘Satellite’ en ‘DNA’ simpelweg onweerstaanbaar. Tenminste, als u de als vanouds alles behalve subtiele aanpak van het duo überhaupt weet te pruimen en niet al te puristisch zweert bij het oude geluid van The Kills.

Ok, Blood Pressures is overall dan misschien niet de uppercut die Keep On Your Mean Side was en is, en de boel had hier en daar best iets meer van de puntigheid van Midnight Boom kunnen gebruiken; de verslavingsfactor is er hier echter nauwelijks minder om.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:The Kills Label:Domino Records
Alain Johannes - Spark

Alain Johannes - Spark Alain Johannes is de oprichter van de hardrockgroep Eleven, die in de jaren...

Gorki - Research & Development

Gorki - Research & Development Twintig jaar na het debuutalbum komt de Belgische band Gorki met de tiende...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT