RECENSIE: The Pigeon Detectives - Up, Guards and At 'Em!

The Pigeon Detectives – Up, Guards And At ‘Em!
2011-05-27 The Pigeon Detectives debuteerden in 2007 als één van de vele Britse gitaarbandjes die toen opkwamen. Wait For Me was een sterk debuut, waarmee de band in positieve zin opviel, maar de kort erna uitgebrachte opvolger Emergency stelde teleur. Destijds beloofde de band elk jaar een album uit te brengen, maar voor de cruciale derde hebben ze gelukkig wat meer tijd genomen. Drie jaar is er verstreken sinds het uitbrengen van Emergency en nu pas komen The Pigeon Detectives met Up, Guards And At ‘Em.

De lange pauze heeft The Pigeon Detectives hoorbaar goed gedaan. Up, Guards And At ‘Em haalt het niet bij Wait For Me, maar is wel een stuk sterker dan Emergency. Muzikaal gezien is er weinig veranderd. De band maakt nog steeds uiterst catchy gitaarrock, ergens tussen Kaiser Chiefs en The Cribs. Vernieuwing zit er wel in de teksten, want deze gaan niet meer alleen over bier, meisjes en spelen in een band.

Up, Guards And At ‘Em opent lekker met ‘She Wants Me’ en na ‘Lost’ volgt het eerste echte hoogtepunt in de vorm van ‘What Can I Say?’. Deze song wordt gekenmerkt door stuwende drums en behoorlijk harde gitaren. Ook ‘Done In Secret’ en ‘What You Gonna Do?’ zijn aan de stevige kant en bovendien vrij goed.

‘Turn Out The Lights’ is wat trager en weet helaas niet helemaal te overtuigen. Vooral het refrein is wat aan de zeurderige kant. ‘Through The Door’ is een makkelijk meezingbare song, waarmee The Pigeon Detectives een festivaltent wel aan het springen zouden moeten kunnen krijgen. Bovendien gaat het refrein heel snel in je hoofd zitten.

Natuurlijk is het allemaal verre van nieuw wat The Pigeon Detectives doen. Dit soort muziek hebben we al vele malen eerder gehoord en, eerlijk is eerlijk, ook wel beter. Desondanks is Up, Guards And At ‘Em een prima album met een aantal leuke songs en weinig missers. Zoals gezegd wordt het niveau van Wait For Meniet gehaald, maar de fans kunnen tevreden zijn met deze derde van The Pigeon Detectives.


Eerdere recensies van The Pigeon Detectives:
- 13-06-2008: Emergency.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:The Pigeon Detectives Label:Munich Records
Spencer the Rover – The Accident (and other love stories)

Spencer the Rover - The Accident and Other Love StoriesHet is een mooi contrast: je album The Accident (And Other Love Stories)...

Cass McCombs – Wit’s End

Cass McCombs - Wit's End Wie denkt dat singer/songwriter-muziek saai is, kent Cass McCombs niet. De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT