RECENSIE: David Mark Pearce - Strange Ang3ls

David Mark Pearce - Strange Ang3ls
2011-06-07 Muzikale duizendpoot David Mark Pearce gooit met Strange Ang3ls zijn allereerste solo project voor de hongerige leeuwen. De veel gevraagde gitarist, songwriter, engineer en producer neemt pas op vijftienjarige leeftijd voor het eerst een gitaar vast, nadat hij had leren drummen. In 1996 behaalde hij zijn diploma in Music Technology aan het London College of Music en Media om enkele jaren later de aandacht te trekken van Oliver Wakeman, zoon van de vermaarde Britse toetsenist en lid van het progressieve Yes. Verder bestaat zijn ervaring uit de samenwerking met de melodische rockband Union Jane en de folk rockgroep Naked Feet.

Nu verschijnt eerstdaags het langverwachte debuut Strange Ang3ls. Het schijfje omvat tien tracks boordevol boeiende AOR. Dat David Mark Pearce naast een begenadigd componist ook een getalenteerd gitarist is, bewijst hij al vanaf de openingssong ‘Ang3ls (Help Us)’. Dit is zowaar een heus festijn voor de gitaarfreaks onder ons. Daarnaast is de gillende dame de perfecte aanzet naar de muziek die volgt. Ook het instrumentale juweeltje ‘Every Time It Rains’ is een ware explosie van hemelse gitaarcapriolen. Verder lenen Göran Edman (ex-Yngwie Malmsteen, John Norum en Talisman) en John Payne van Asia hun respectievelijk veelzijdige stemgeluiden aan de voortreffelijke brok stevige AOR. Luister maar naar songs als ‘To Live Again’, ‘So Far From Heaven’ en ‘Shelter Me From The Rain’!

Lisa LaRue zorgt voor de ondersteuning op toetsen terwijl de ritmesectie meer dan behoorlijke klasse aflevert. Speciale bijdragen zijn er natuurlijk ook van Oliver Wakeman en dit als wederdienst voor David Mark Pearce, de gitarist en producer die hem bijstaat bij tal van zijn escapades in de studio als ‘on the road’.

Mensen die bands als Journey, Styx, Foreigner en Night Ranger een warm hart toedragen, kunnen blindelings deze schijf aanschaffen. Het verbluffende album ligt vanaf eind juni in de winkelrekken. Bovendien krijgt het kleinood mooi artwork toegemeten, wat voor het anti-downloadpubliek aardig meegenomen blijkt.
Recensent:Gunther Moens Artiest:David Mark Pearce Label:AOR Heaven
Reece – Kronlund -  Solid

Reece & Kronlund - SolidDit is de tweede full cd van de hand van het duo Reece – Kronlund . David...

Iced Earth – Festivals Of The Wicked (dvd)

Iced Earth - Festivals of the Wicked Voor de fans van de Amerikaanse metalband Iced Earth was er onlangs een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT