RECENSIE: Reece & Kronlund - Solid

Reece – Kronlund -  Solid
2011-06-08 Dit is de tweede full cd van de hand van het duo Reece – Kronlund. David Reece ken je vooral als de Accept zanger die in 1989 voor het Eat The Heat album zijn opwachting maakt. Deze schijf klinky echter totaal verschillend in vergelijking met het oude Accept. Bijgevolg wordt de zanger dan ook ontslagen. Verder duikt de getalenteerde zanger ook op in zijn eigen Bangalore Choir en veel later Gypsy Rose. Martin Kronlund is vooral bekend voor zijn werk als gitarist in Dogface en Gypsy Rose natuurlijk. In 2007 vervoegt hij de Gypsy Rose rangen en de twee blijken een speciale band te ontwikkelen ondersteunt door de muzikale chemie.

Solid is de vervulling van hun gezamelijke droom en wordt nu werkelijkheid. De muziek die je van Reece – Kronlund op Solid te horen krijgt is een portie stevige en bijzonder melodische rock. Op opener ‘My Angel Wears White’ merk je meteen de kracht die uitgaat van het nummer. Tommy Denander is hier te gast als gitarist en zijn reputatie als snarenplukker wordt ten volle uitgebuit. ‘Samurai’ is de eerste single en de meest commerciële track van het album.

Ook doet Gypsy Rose-toetsenist Rikard Quist de spreekwoordelijke duit in het zakje. De samenwerking met de Duitse gitarist Christian Tolle resulteert in ‘Animals And Cannibals’, een heuse hardrock song en in het met emotie overgoten midtempo ‘I Remember You’, waar Reece zijn beste beentje voorzet. Verder loopt ‘Paint The Mirror Black’ weg met de prijs voor hardste song op het album. Dit is hardrock in Europese traditie gevoed door een verpletterende riff en een sublieme gitaarsolo. Op ‘I Would’ schittert en benadrukt Reece nog maar eens wat een geweldige vocalist hij wel is; prachtig gewoon.

Solid is dus zoals de titel laat uitschijnen een solide en dynamisch werkje geworden dat smaakt naar meer. Het album klopt gewoon als een bus en voldoet aan alle eisen die de melodische rockwereld aan het genre stelt. De heldere productie doet de melodische composities alle eer aan en toont hoe fantastisch Reece als zanger is en bevestigt de status van Kronlund als gitarist en producer. Pure klasse en alweer een prima release op het AOR Heaven label.
Recensent:Gunther Moens Artiest:Reece & Kronlund Label:AOR Heaven
BettySoo – Heat Sin Water Skin

Bettysoo - Heat Sin Water SkinHet klinkt op het eerste gezicht als een script voor een nieuwe flauwe...

David Mark Pearce - Strange Ang3ls

David Mark Pearce - Strange Ang3ls Muzikale duizendpoot David Mark Pearce gooit met Strange Ang3ls zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT