RECENSIE: Bettysoo - Heat Sin Water Skin

BettySoo – Heat Sin Water Skin
2011-06-11 Het klinkt op het eerste gezicht als een script voor een nieuwe flauwe comedyserie. Een Koreaans-Amerikaans meisje van nog geen 1,5 meter hoog die het in haar hoofd haalt om country zangeres te worden. Ze bestaat alleen echt en onder de naam BettySoo maakt deze verschijning het heerlijke Heat Sin Water Skin. Met haar band, onder andere bestaande uit een vioolspeler, steelguitar en orgel, toog ze naar de bakermat van country; Austin. Met tien eigen nummers en een cover van Hank Williams op zak nam ze aldaar Heat Sin Water Skin op.

Opener ‘Never Knew No Love’ knalt er meteen redelijk uptempo in. Het nummer heeft een heerlijk basritme en BettySoo overtuigt gemakkelijk met haar fantastische stem. Langzaam bouwt het nummer zich verder op en wanneer het orgeltje erdoorheen komt jengelen is de toon voor Heat Sin Water Skin gezet. Het is goed te horen dat deze jongedame met haar band al de nodige podiumervaring heeft opgedaan op de Amerikaanse folk festivals.

Op ‘Who Knows’ komen de vocale kwaliteiten van BettySoo samen met een gitaarritme dat Neil Young niet zou misstaan. Deze ruige countrytonen zorgen ervoor dat de gevoelige zangpartijen van BettySoo nergens gaan vervelen. Maar ook zonder deze ruigere inslag bewijst de zangeres goede nummers te kunnen maken. Hoogtepunt ‘Next Big Thing’ is simpel opgezet rond een langzaam drumritme. Er is nog een steelgitaar aan toegevoegd en dat maakt het verhaal over een meisje dat moeite heeft met haar weg te vinden in de omgeving van Nashville extra goed te begrijpen. De daarop volgende cover van Hank Williams ‘(I Heard That) Lonesome Whistle’ is net zo sterk. Haar fantastische stem krijgt de hoofdrol in het verder akoestische nummer. Haar stem galmt overal overheen en weet, doordat dit ook het afsluitende nummer is, het ervoor te zorgen dat BettySoo nog lang doorgalmt in je hoofd.

Het mag dan raar zijn om een Koreaanse country muziek te horen zingen; zangeres BettySoo laat horen dat het zeker geen onmogelijke combinatie is. De zangeres vertolkt de elf country geïnspireerde nummer voortreffelijk en weet zowel op de snellere nummers als op de typische tranentrekkers te imponeren.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Bettysoo Label:Proper American Records
Kid Loco – Confessions Of A Belladonna Eater

Kid Loco - Confessions of a Belladonna Eater Kid Loco is het alter ego van de Franse muzikant, DJ, remixer en producer...

Reece – Kronlund -  Solid

Reece & Kronlund - Solid Dit is de tweede full cd van de hand van het duo Reece – Kronlund . David...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT