RECENSIE: Gravy (DK) - Selftitled

2005-02-18 Voor sommige onder ons zal het vreemd in de oren klinken maar Denemarken heeft meer te bieden dan alleen Legoland. Er wordt ook muziek gemaakt, en niet eens onverdienstelijk. Gravy is een Deense band rond zanger en gitarist Nikolaj Grummesgård die is ontstaan na verschillende andere bands en projecten.

Gravy klinkt vrolijk en hip en flirt met veel genre’s en stijlen. De elf nummers op deze debuut cd zijn bijna allemaal pakkende melodische nummers. De band leunt veel op jaren zestig ideeën, wat zich vertaalt in vrij korte recht-toe-recht-aan liedjes.

Als voorbeeld het nummer Bored And Lazy. Dit nummer lijkt zo uit de tijdmachine gehaald te zijn en had het waarschijnlijk veertig jaar geleden ook heel aardig gedaan wanneer het door The Kinks of The Small Faces zou zijn gezongen. Naast deze bands is ook te horen dat er veel naar The Beach Boys is geluisterd.

Het gevaar van deze band is misschien wel dat er enorm veel bands zijn die net zoals als Gravy klinken. Dit betekent niet dat de band geen potentie heeft maar de kans op een korte hype en daarna snel weer in de vergetelheid te raken is groot. Binnenkort wordt er een begin gemaakt aan de opnames van een nieuw album en volgens voorman Nikolaj gaat de nieuwe plaat meer psychedelisch en hip hop-achtig klinken. We wachten af.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Gravy (DK) Label:Pony records
thinlinemen-hitchhiker

Thin Line Men - HitchhikerHet gebeurt niet zelden dat wij onze verbazing uitspreken over het aantal...

TsuKuShi-pez

Pe'z - Tsu Ku Shi N Bow PE’Z is een vijftal uit Japan. De band is in 1999 letterlijk op straat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT