RECENSIE: Fastway - Eat Dog Eat

Fastway - Dog Eat Dog
2011-11-07 Wie herinnert zich Fastway nog? De band is het geesteskind van ex-Motörhead gitarist ‘Fast’ Eddie Clarke en UFO bassist Pete Way. Laatstgenoemde vertrekt alweer voor het debuut het daglicht ziet. Clarke besluit om toch verder te gaan met de band waarin Way’s achternaam in verwerkt zit. Dave King, tegenwoordig alom gekend als zanger van het meer dan populaire Flogging Molly, schittert achter de microfoon en het eerste album ziet het daglicht in 1983. Amper een jaar later verschijnt All Fired Up en toert de band als support voor de Scorpions en Rush. In 1985 wordt dan Waiting For The Roar losgelaten en weer volgt een grote toer met AC/DC in Europa. Later volgt nog de soundtrack voor de horror film Trick Or Treat waarin Ozzy Osbourne en Gene Simmons opdraven. Na 1986 volgen nog twee studio albums met een andere bezetting en diverse live en best of schijven.

Dog Eat Dog is dus het eerste studiowerk sedert 1990 en samen met ex-Little Angels zanger Toby Jepson schrijft Fast Eddie een behoorlijk sterke comeback bij elkaar.
Wat valt er nu te vertellen over het kleinood? Tien nummers lang krijg je best originele jaren zeventig hardrock om de oren geslingerd. Fast Eddie beweert dat Dog Eat Dog veruit het beste is sinds het debuut en daar heeft de brave man gedeeltelijk gelijk in. Tracks als opener ‘Deliver Me’ inclusief wah-wah geluid, ‘Leave The Light On’ en ‘Sick As A Dog’ zijn inderdaad opvallend krachtige composities met een bijzonder modern productie. Missende schakel voor vele Fastway-adepten is toch Dave King. Niet dat er iets verkeerd is met de uitstekende Jepson, maar stel je ‘Lovin’Fool’ maar eens voor met King achter de microfoon. Al bij al presenteert Fastway met Dog Eat Dog een meer dan behoorlijk hardrock plaatje af. Jammer dat het aantal songs beperkt blijft tot amper tien nummers en dit na twintig jaar. Verder niets dan lof voor het instituut Clarke.
Recensent:Gunther Moens Artiest:Fastway Label:Suburban Records
TV Smith - Coming Into Land

TV Smith - Coming In to LandDe 55-jarige TV Smith hoopt al sinds 1976 op een succesvolle carrière in de...

Glyder - Backroads To Byzantium

Glyder - Backroads to Byzantium De hardst werkende band uit Ierland is terug met een nieuwe schijf en een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT