RECENSIE: Ratz - Ratz

2005-12-22 Niet lullen, maar: SPELEN! Dat moet zo ongeveer het motto zijn van de mannen van Ratz. Dit blijkt uit de bijgevoegde biografie die deze demo vergezelt, maar dit blijkt ook uit de muziek. Recht-toe-recht-aan rock die herinneringen oproept aan bands als AC/DC, Thin Lizzy, Status Quo en meer van die namen. Live zal dit vast en zeker een feestje opleveren, maar de vraag is natuurlijk: lukt dat ze ook met deze tweede demo?

Wat mij betreft is ze dat tot op zekere hoogte heel aardig gelukt! Het livegevoel spat in ieder geval van het schijfje af, en nodigt al snel uit om het volume op te schroeven. Wel is de productie zelf een beetje aan de dunne kant. De gitaren klinken wat iel, en met name de ritmesectie mist wat body. Maar hey, eigenlijk moeten we niet zeiken. Het zou niet echt rock & roll zijn om deze liedjes in een kristalheldere productie te horen.

Een leuke plus aan Ratz is, dat de teksten Nederlandstalig zijn. De no-nonsense aanpak komt namelijk ook terug in de songteksten. Liedjes als Weg Van De Stress en Gas Erop! krijgen hierdoor net effe wat meer charme. En in afsluiter Zakenman maakt Ratz ten slotte nog even duidelijk niet van het drie-delig grijs te zijn. Kortom: leuke band, leuke demo. En nu weer snel die podia op!


info@ratz.nl
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Ratz Label:Eigen Beheer
spawn-spawntaneous

Spawn - SpawntaneousIn de Achterhoek is het niet alleen høken en rock 'n roll, maar ook zo nu en...

Foam - a tree is not a tree

Foam - A Tree is not a tree Foam, oftewel Fragments Of A Microgenius, staat al een paar jaar te boek als...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT