RECENSIE: Spawn - Spawntaneous

spawn-spawntaneous
2006-01-08 In de Achterhoek is het niet alleen høken en rock 'n roll, maar ook zo nu en dan ska geblazen. Onder andere door Erik Rhebergen en Derk Wikkerink, de koperblazers van Spawn.

Spawn uit Aalten bestaat in de huidige bezetting sinds het voorjaar van 2004. In oktober 2005 brachten ze het zeven nummers tellende album Spawntaneous uit, dat dankzij het werven van sponsoren een goed verzorgd schijfje is geworden.

Spawn speelt up-tempo ska waarmee ze naar eigen zeggen het publiek soms kunnen uitlokken tot het maken van de meest vreemde dansjes. Dat het ze zal lukken om een goed feestje te bouwen is niet zo gek: gelijk bij het eerste nummer, Live Your Life gaan ze er goed tegenaan. Het klinkt lekker vrolijk en uit de niet al te moeilijke tekst klinkt duidelijk een positief levensmotto. Op de EP worden Engelstalige nummers afgewisseld met Nederlandstalig nummers. Do Dit Do Dat is hier een goed voorbeeld van, een song dat doet denken aan de Beatbusters. Het nummer ligt lekker in het gehoor en heeft een pakkende tekst, erg uitnodigend om lekker mee te zingen. Het nummer 2toneskamon is een cover van ska-klassieker Guns of Navarone van The Skatalites, waarbij de solo’s van de blazers erg goed uitkomen. Hierop volgt het nummer Teenage Monogamy, een duet met Tine Soontiens als gastzangeres. De frisse stem van deze jongedame zorgt voor een leuke afwisseling.

Spawn laat met Spawntaneous horen dat ze goed overweg kunnen met de verschillende stromingen binnen het ska-genre. Afgaande op wat ze op deze CD laten horen, is het zeker een bandje waar we nog wel eens meer van kunnen gaan horen!
Recensent:Ike Breed Artiest:Spawn Label:Eigen Beheer
ssx on tour cover

Gamecube - SSX On TourBij de vorige delen van de snowboardgame-serie SSX was spelen een kwestie van...

Ratz - Ratz Niet lullen, maar: SPELEN! Dat moet zo ongeveer het motto zijn van de mannen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT