RECENSIE: Spawn - Dance Of The Lunatics

Spawn
2017-01-19 Deze 7-koppige band uit de Achterhoek heeft inmiddels al heel wat opzien gebaard. Dance Of The Lunatics van de band SPAWN is door Giel Beelen al gecomplimenteerd met ”Dit is wel een feestbandje hoor!” en wat heeft hij gelijk.

De skaband die de muziekstroming combineert met rock is erg interessant en legt veel energie in het album en dat is ook echt wat het album bijzonder maakt. Het begint al bij de eerste seconde van het album met ‘Back On Track’ waar wordt begonnen met een opzwepende drumroll. Door het snelle ritme is het een heel dansbaar nummer. Dit is voornamelijk de ska die je in de stijl van de band hoort. Maar er zit ook een groot rock and roll gehalte in de plaat. Die komt vrij onverwachts. Zo zijn de eerste drie nummers ska en dansbaar, maar zodra track vier, ‘Joy Forever’ begint komt er een hele andere kant van de plaat naar boven. De melodie wordt een stuk meer rock maar toch wordt ook in dit nummer even de overgang naar de ska gemaakt.

De energie van SPAWN doet denken aan de energie die Typhoon altijd uitstraalt. Het is niet hetzelfde genre maar door de dansbaarheid en de energie die het er heel erg aan denken. Ook omdat de band een blaasformatie heeft, iets wat Typhoon ook in een aantal nummers door heeft gevoerd. Een van de beste combinaties van rock met ska op het album is ‘Monosyllabic’. De afwisseling is heel goed in balans en dat maakt het ook wel het hoogtepunt van het album.

Dance Of The Lunatics is een leuk en lekker dansbaar album om naar te luisteren. Het zal niet onder doen in een club of kroeg om de sfeer erin te krijgen. Alleen door het hoge skagehalte, wat je echt leuk moet vinden, is het maar de eerste paar keer leuk om te luisteren. Op een gegeven moment worden de trucjes een beetje herhaald en gaat het spannende eraf. Maar al met al echt een goede plaat en zeker het luisteren waard.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Spawn Label:Eigen Beheer
Cover James Arthur - Back From The Edge

James Arthur - Back From The EdgeDe winnaar van de negende versie van de Engelse The X Factor zegt u misschien...

Broes

Walter Broes & The Mercenaries - Movin`Up De liefhebbers van een uiterst authentiek muzikaal geluid, zoals Rhythm &...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT