RECENSIE: The Secret Love Parade - Mary Looking Ready

Cover The Secret Love Parade - Mary Looking Ready
2012-02-04 Op 14 februari verschijnt bij Snowstar Records het tweede album van The Secret Love Parade en die release is uitstekend getimed. Valentijnsdag is immers de dag van de geheime liefde. Mary Looking Ready is de opvolger van het titelloze debuut van The Secret Love Parade uit 2009.

Het belangrijkste selling point van The Secret Love Parade is de zang van de twee dames, die samen de band vormen. De stemmen van Aino en Janna passen namelijk heel goed bij elkaar. Hun zang wordt ondersteund door veelal rustige, op elektronische leest geschoeide indiepop. Analoge synths en drumcomputers voeren de boventoon en hierdoor is er af en toe een duidelijke link naar de jaren ‘80. Zelf zeggen de dames beïnvloed te zijn door onder andere The Beatles, Belle & Sebastian, Nick Drake en Radiohead.

Mary Looking Ready opent met het opgewekte ‘NYE’, waarin meteen de mooie samenzang naar voren komt. Veel andere songs op het album zijn wat rustiger en vaak een beetje dromerig. Voorbeelden hiervan zijn ‘Seconds Thouhts’, ‘Our Lucky Girl’ en het prachtige ‘After School’. Ook de mooie afsluiter ‘Mary Looking Ready’ is rustig. Deze song lijkt eerst uit de diepte omhoog te komen, alvorens zijn schoonheid prijs te geven.

Dat The Secret Love Parade ook met wat stevigere songs prima uit de voeten kan, bewijzen de dames met songs als ‘The Victorians Are Here’ en ‘Sugar Party’. In ‘The Victorians Are Here’ zit een vrij stevige beat en een uitstekende baslijn. ‘Sugar Party’ is zelfs dansbaar.

The Secret Love Parade heeft met Mary Looking Ready een prima tweede album afgeleverd. Het enige minpuntje is dat, ondanks de uitstekende variatie tussen de songs, de sound wel steeds ongeveer hetzelfde is. Door de korte speelduur van Mary Looking Ready heb je echter niet de tijd om je daar echt aan te gaan storen.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:The Secret Love Parade Label:SnowStar Records
Cover Umbra Et Imago - 20

Umbra Et Imago - 20Voor veel bands is een jubileum en mooi moment van bezinning en vaak worden...

Cover Tarball - Rise Above

Tarball - Rise Above Haast en spoed is zelden goed. Dat moet ook het Nederlandse Tarball gedacht...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT