RECENSIE: Mansfield.TYA - Nyx

Cover Mansfield.TYA - Nyx
2012-03-01 Ken je dat verhaal van die Franse chick die Engels ging zingen? Dat kon ze niet. Nee, en wellicht dat er daarom door het Franse Mansfield.TYA voor is gekozen om de helft van het album NYX in het Frans te zingen. Voor het niveau van de nummers maakt het verder niet uit: het blijft bar slecht.

Het in 2002 opgericht Mansfield.TYA is een duo uit Nantes, voor wie op de basisschool heeft opgelet een bekende Franse stad. De vocalen worden door beide dames, Julia Lanoë en Carla Pallone voor hun rekening genomen.

Eerst even leuk doen dan: ‘Livid Orses, Empty Mountains’ en dat keer op keer achter elkaar. Je krabt je even achter de oren en begrijpt uiteindelijk dat het vermoedelijk om levende paarden gaat. NYX is onderverdeeld in een Engelstalig en Franstalig gedeelte en waar het Franstalige gedeelte qua tekst gewoonweg erg nietszeggend is, kost het Engelstalige gedeelte ook nog eens moeite om te verstaan. En de teksten zijn nu niet bepaald de moeite van het verstaan waard, dus bespaar je de moeite.

De muziek verandert niet met de taalwisseling mee, maar is als geheel gewoon bedroevend. De enige manier waarop dit te verklaren zou zijn, is als ze geschreven is voor een low-budget Franse film. Daar kom je wel vaker dit soort muziek tegen en dan is die prima te pruimen. Echter, in dat geval zou de muziek in dienst van beeld staan. En aangezien dat niet het geval is, mag gesteld worden dat de uiterst magere lijntjes van viool, elektrische gitaar en synthesizer gewoon bagger zijn. Inspiratieloos dendert het ene liedje het andere voorbij. Zelfs vocale ondersteuning in het instrumentale departement, zoals in ‘Logic Coco’ helpt geen zier tegen het zwakke, eentonige geluid van dit duo.

Enkele echte dieptepunten zijn het drie seconden durende ‘Final’, waarin slechts een uiterst bronstige ’’Aaaaah’’ te horen is. En wie zich afvraagt welke kat er wordt geslacht aan het einde van ‘Logic Coco’, dat is een van de zangeressen. Hoogtepunten zijn er niet en daarmee is de conclusie duidelijk: niet kopen.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Mansfield.TYA Label:Munich Records
Cover I am the Avalanche - Avalanche United

I am the Avalanche - Avalanche UnitedHet heeft ruim vijf jaar geduurd voordat ze hun debuut opvolgden, maar nu is...

Cover Field Music - Plumb

Field Music - Plumb David en Peter Brewis staan op een interessant punt in hun carrière. Het duo,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT