RECENSIE: Tellison - The Wages of Fear

Cover Tellison - The Wages of Fear
2012-04-18 Tellison is een vierkoppige indieband uit Londen die in 2007 debuteerde met Contact! Contact!. Dat album werd goed ontvangen, maar het tweede liet even op zich wachten. Maar nu ligt The Wages Of Fear in de winkel. De cover is alvast opvallend en geslaagd: een foto van een jonge matador.

Openingstrack 'Get On' is een clean poplied dat erg radiofähig klinkt. 'Say Silence (Heaven & Earth)' klinkt minstens net zo vlot en fris. Deze indie is toegankelijk als een gehandicaptentoilet. Dat geldt eigenlijk wel voor de meeste tracks. 'Collarbone' is de eerste single, een lekker ongecompliceerde poptrack. Qua teksten is het allemaal niet neerslachtig, maar ook niet opgewekt. Meestal gaat het, zoals zo vaak, over problematische liefde. Zo ook bij het lied met de intrigerende titel 'Freud Links The Teeth And The Heart'. Dit is de meest rustige track die op dit album te vinden is, Tellison's minder blije antwoord op '`T Is Altijd lente In De Ogen Van De Tandartsassistente'. ”My dentist's a girl from France I fancy off her pants...cause my theeth are breaking but my heart is aching for you”. Ook 'Tell It To Thebes' is wat meer ingetogen en anders opgebouwd.

De songteksten hebben een literaire allure, al valt dat niet meteen op onder die vrolijke oppervlakte. De songs gaan vaak over een innerlijke strijd en de moeizame verhouding tussen de artiest en de boze buitenwereld. Misschien heeft het jongetje op de cover daarom zo'n getergde blik. Ook het thema van moeizame liefde komt herhaaldelijk terug ”Like a forrest fire loves a burning tree, you are my one desire please return to me".

Bottom line is dat je op The Wages Of Fear Tellison popliedjes vindt, die soms stevig zijn maar nooit snoeihard. Zoek je indiepop zonder verdere schuine strepen? Dan is dit een aanrader!
Recensent:Dave van der Sterren Artiest:Tellison Label:Rough Trade Distribution
Cover Mano de Dios - Sleep Through the Morning Light

Mano de Dios - Sleep Through the Morning LightOp het WK `86 in Mexico bezorgde de legendarische voetballer Maradona met...

Cover Freedom Call - Land of the Crimson Dawn

Freedom Call - Land of the Crimson Dawn Sommige bands geven je het gevoel weer met beide benen in de jaren tachtig te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT